Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Drop in om appar och molntjänster på Vallabiblioteket

På fredag är du välkommen med dina frågor om hur bibliotekets e-resurser kan användas på surfplattor och mobiltelefoner.

Nygammalt konstverk på plats på CNB

Vävar på Campus Norrköpings bibliotek skildrar Norrköpings industrihistoria.

Tre kvart på bibblan: om forskningsansökan och identitet

Tove Kvarnström och David Lawrence föreläser om det nya ansökningssystemet Prisma och ORCID den 6 mars klockan 11.00.

Hur hittar jag en avhandling?

Letar du efter en avhandling inom ett specifikt ämne, men vet inte var du ska leta? Så här gör du.

Senast uppdaterad: 2015-03-03