Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Regnbågsveckan uppmärksammas

Pågår i Linköping den 1-6 september.

Bokstafetten tillbaka

Under hösten kommer fler LiU-anställda berätta om stora läsupplevelser. Nu på egen sida på bibliotekets webb.

ScienceDirect

I september månads e-resurs finns mängder av tidskrifter, böcker och uppslagsverk som studenter och anställda vid LiU har tillgång till dygnet runt.

Digitaliserade SOU:er nu sökbara

Ny söktjänst från biblioteket låter dig fritextsöka samtliga Statens offentliga utredningar utgivna 1922-1996.

Senast uppdaterad: 2015-09-02