Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Ombyggnationen av HUB

Påverkar bibliotekets service under sommaren.

Wordfinder Online har ändrat utseende

Nytt gränssnitt och nya funktioner i lexikontjänst med ordböcker på sex olika språk.

Nyheter om ReAxys

Kemidatabasen ReAxys har fått nya sökfunktioner.

Provperiod på databasen Passport

Innehåller internationell marknadsdata och analyser på bransch-, företags- och konsumentnivå.

Sidansvarig: gustav.bolin@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-04-24