Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Bokmärken visas på HumSam

Studenter gestaltar sin syn på slöjd i utställning.

Nytt sökgränssnitt i DiVA

Publiceringsdatabasen har fått nytt grafiskt utseende och fler sökfunktioner.

Ursäkta röran!

Inför sammanslagningen av TekNat och HumSam börjar vi flytta om bland våra samlingar den 27 oktober, vilket kan orsaka störningar i bibliotekets lokaler.

International Open Access Week

Den 20-26 oktober infaller den årliga veckan då frågor om tillgängliggörande och elektronisk publicering av forskning uppmärksammas.

Senast uppdaterad: 2014-10-22