Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Bibliotekets ämnesguider uppgraderas

Efter klockan 16 på måndag den 1 december kommer ämnesguiderna att vara oåtkomliga en stund.

NoPlagiat

Lär dig undvika plagiering med bibliotekets självstudieguide.

Flytt pågår: uppdatering

Omflyttningarna i HumSam-biblioteket pågår nu för fullt inför sammanslagningen med TekNat.

Är tidskriften vetenskaplig?

Några tips som hjälper dig som uppsatsskrivande student att hitta rätt bland bibliotekets tidskrifter.

Senast uppdaterad: 2014-11-26