Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

International Open Access Week

Den 20-26 oktober infaller den årliga veckan då frågor om tillgängliggörande och elektronisk publicering av forskning uppmärksammas.

Genusforskare föreläser om män i trafiken

Strimman 2014-2015 fortsätter. Välkommen till HumSam den 21 oktober!

Minskade öppettider nästa termin

HUB och Vallabiblioteket stänger kl. 20.00 måndag till torsdag från och med januari 2015.

Nobels fredspris och ekonomipriset till Nobels minne

Litteratur med anknytning till freds- och ekonomiprisen finns på biblioteket.

Senast uppdaterad: 2014-10-20