Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

CRCnetBASE - månadens verktyg för maj

Databas med e-böcker inom ingenjörsvetenskap, matematik, miljövetenskap och statistik.

Öppettider under 1 maj och Kristi himmelsfärd

Samtliga LiU-bibliotek har stängt under 1 maj, stänger 16.00 på onsdag den 4 maj och har stängt Kristi himmelsfärds dag, torsdag den 5 maj.

Lär dig om Mendeley och EndNote på MB

Välkommen till öppna introduktioner i referenshanteringsprogram på Medicinska biblioteket!

D-husets ombyggnation påverkar miljön i Vallabiblioteket

Med start måndag den 2 maj flyttar bibliotekets personal till de paviljonger som uppförts mellan D-huset och Tema-huset.

Senast uppdaterad: 2016-04-29