Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Bokstafetten etapp 1

Bokstafettens första deltagare, Charlotte Kroon, bibliotekarie på Linköpings universitetsbibliotek, berättar om "Haren med bärnstensögon" av Edmund de Waal.

Biblioteket inbjuder till bokstafett

Vi söker dig som är anställd på LiU och som vill dela med dig av någon läsupplevelse.

Mendeley ersätter RefWorks

Biblioteket rekommenderar nytt referenshanteringsprogram för studenter.

Öppettider under Valborg och 1 maj

På Valborgsmässoafton stänger LiU-biblioteken tidigare och den 1 maj är det helt stängt. Det elektroniska biblioteket är dock alltid öppet.

Senast uppdaterad: 2015-04-23