Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

2010-06-24

Fri Open Access-publicering i Springers tidskrifter

Biblioteket har anslutit sig till ett avtal med Springers förlag som ger forskare vid LiU rätt att, utan extra avgift, publicera sina artiklar Open Access med omedelbar fri tillgång.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Nationalencyklopedin är sommarens verktyg

Med NE-apparna får du tillgång till uppslagsverket och ordböckerna i mobilen.

Överbibliotekarie sökes

Linköpings universitetsbibliotek söker en framtida chef för sin verksamhet. Sista ansökningsdag är den 10 augusti.

Senast uppdaterad: 2016-07-13