Konferens om vetenskaplig publicering 22 september

Rektor och dekaner vid Linköpings Universitet arrangerar, tillsammans med avdelningen för Publiceringens Infrastruktur vid universitetsbiblioteket, en halvdags-konferens kring vetenskaplig publicering, den 22 september 2010.

Konferensen vänder sig till all forskande personal vid Linköpings Universitet. Flera och olika aspekter inom området kommer att belysas, ex användning av bibliometri på nationell nivå. Vetenskapsrådet kommenterar den modell som används i Sverige, och Gunnar Sivertsen talar om det norska alternativet. LiU-forskarna Staffan Larsson, Peter Aronsson, Lars Hultman and Per Aspenberg kommer att dela med sig av erfarenheter och goda råd kring publiceringsstrategier.

Program och anmälningsmöjligheter kommer i augusti! För mer information är du välkommen att kontakta David Lawrence (davla@ep.liu.se) eller Ingegerd Bauren (ingegerd.bauren@liu.se).

Thu Jun 24 09:28:00 CEST 2010

Öppettider under Valborg och 1 maj

Valborgsmässoafton 30 april stänger biblioteken kl. 14.00 och öppnar igen kl. 8.00 på onsdag den 2 maj.

Billigare att publicera open access

Avtal med en rad vetenskapliga förlag låter LiU-forskare publicera OA i hybridtidskrifter utan extra avgift och utan fördröjning.

Hur gör man för att publicera strategiskt?

Bibliotekets nya sidor om publicering innehåller matnyttig information när du ska publicera din forskning

DDR-samlingens katalog på webben

Kortkatalogen från DDR-Kulturcentrums bibliotek inskannad.

Senast uppdaterad: Wed Apr 25 14:25:25 CEST 2018