UB bäst i test

Linköpings universitetsbibliotek har det bästa online-biblioteket av 203 bibliotek i världen, tycker de internationella mastersstudenterna i Studentbarometern.

Omdömena om det fysiska biblioteket gav oss en sjunde plats totalt, dock bäst bland de svenska biblioteken. Detta visar Studentbarometern som mäter hur de internationella studenters uppfattar universiteten där de studerar. 138 000 mastersstudenter vid 203 lärosäten i världen har svarat.

Vad annat kan vi göra än att tacka för detta och lova att försöka bli ännu bättre?

Läs mer om undersökningen i LiU Nytt:

Universitetsbiblioteket rankar högst

Topp- och bottenbetyg för LiU i internationell studentundersökning

2011-04-05

Fri Open Access-publicering i Springers tidskrifter

Biblioteket har anslutit sig till ett avtal med Springers förlag som ger forskare vid LiU rätt att, utan extra avgift, publicera sina artiklar Open Access med omedelbar fri tillgång.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Nationalencyklopedin är sommarens verktyg

Med NE-apparna får du tillgång till uppslagsverket och ordböckerna i mobilen.

Överbibliotekarie sökes

Linköpings universitetsbibliotek söker en framtida chef för sin verksamhet. Sista ansökningsdag är den 10 augusti.

Senast uppdaterad: 2016-07-13