UB bäst i test

Linköpings universitetsbibliotek har det bästa online-biblioteket av 203 bibliotek i världen, tycker de internationella mastersstudenterna i Studentbarometern.

Omdömena om det fysiska biblioteket gav oss en sjunde plats totalt, dock bäst bland de svenska biblioteken. Detta visar Studentbarometern som mäter hur de internationella studenters uppfattar universiteten där de studerar. 138 000 mastersstudenter vid 203 lärosäten i världen har svarat.

Vad annat kan vi göra än att tacka för detta och lova att försöka bli ännu bättre?

Läs mer om undersökningen i LiU Nytt:

Universitetsbiblioteket rankar högst

Topp- och bottenbetyg för LiU i internationell studentundersökning

2011-04-05

Öppettider under påsken

Skärtorsdagen den 2 april stänger biblioteket klockan 14.00, har sedan stängt den 3-6 april och öppnar igen på tisdag 7 april.

Databaser för forskningsfinansiering och stipendier

Är du forskare och behöver söka forskningsmedel eller student och vill söka stipendier? För dig finns användbara databaser tillgängliga vid LiU.

Tidskriftsstatistik för 2014

De mest lästa och de mest citerade tidskrifterna vid LiU samt de tidskrifter där universitetets forskare har publicerat sig flest gånger under året.

Filmer från seminarier om akademisk kommunikation på webben

Lyssna på talare från bland annat LiU, Malmö högskola och Vetenskapsrådet.

Senast uppdaterad: 2015-03-30