UB bäst i test

Linköpings universitetsbibliotek har det bästa online-biblioteket av 203 bibliotek i världen, tycker de internationella mastersstudenterna i Studentbarometern.

Omdömena om det fysiska biblioteket gav oss en sjunde plats totalt, dock bäst bland de svenska biblioteken. Detta visar Studentbarometern som mäter hur de internationella studenters uppfattar universiteten där de studerar. 138 000 mastersstudenter vid 203 lärosäten i världen har svarat.

Vad annat kan vi göra än att tacka för detta och lova att försöka bli ännu bättre?

Läs mer om undersökningen i LiU Nytt:

Universitetsbiblioteket rankar högst

Topp- och bottenbetyg för LiU i internationell studentundersökning

Tue Apr 05 15:42:00 CEST 2011

Lediga jobb på biblioteket

Välkommen att söka tillsvidareanställning respektive vikariat som bibliotekarie.

Tidskriftsstatistik för 2016

Open access-tidskrifterna är fortfarande populära när det gäller var LiU-forskare publicerar sig, visar Bibliotekets siffror för 2016.

Granska dina källor

Tips på bra resurser om källkritik och hur du undviker vanliga fallgropar på nätet.

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Senast uppdaterad: Tue Apr 25 11:46:13 CEST 2017