UB bäst i test

Linköpings universitetsbibliotek har det bästa online-biblioteket av 203 bibliotek i världen, tycker de internationella mastersstudenterna i Studentbarometern.

Omdömena om det fysiska biblioteket gav oss en sjunde plats totalt, dock bäst bland de svenska biblioteken. Detta visar Studentbarometern som mäter hur de internationella studenters uppfattar universiteten där de studerar. 138 000 mastersstudenter vid 203 lärosäten i världen har svarat.

Vad annat kan vi göra än att tacka för detta och lova att försöka bli ännu bättre?

Läs mer om undersökningen i LiU Nytt:

Universitetsbiblioteket rankar högst

Topp- och bottenbetyg för LiU i internationell studentundersökning

2011-04-05

Ursäkta röran!

Inför sammanslagningen av TekNat och HumSam börjar vi flytta om bland våra samlingar den 27 oktober, vilket kan orsaka störningar i bibliotekets lokaler.

International Open Access Week

Den 20-26 oktober infaller den årliga veckan då frågor om tillgängliggörande och elektronisk publicering av forskning uppmärksammas.

Minskade öppettider nästa termin

HUB och Vallabiblioteket stänger kl. 20.00 måndag till torsdag från och med januari 2015.

Nobels fredspris och ekonomipriset till Nobels minne

Litteratur med anknytning till freds- och ekonomiprisen finns på biblioteket.

Senast uppdaterad: 2014-10-22