UB bäst i test

Linköpings universitetsbibliotek har det bästa online-biblioteket av 203 bibliotek i världen, tycker de internationella mastersstudenterna i Studentbarometern.

Omdömena om det fysiska biblioteket gav oss en sjunde plats totalt, dock bäst bland de svenska biblioteken. Detta visar Studentbarometern som mäter hur de internationella studenters uppfattar universiteten där de studerar. 138 000 mastersstudenter vid 203 lärosäten i världen har svarat.

Vad annat kan vi göra än att tacka för detta och lova att försöka bli ännu bättre?

Läs mer om undersökningen i LiU Nytt:

Universitetsbiblioteket rankar högst

Topp- och bottenbetyg för LiU i internationell studentundersökning

2011-04-05

Öppettider under Valborg och 1 maj

På Valborgsmässoafton stänger LiU-biblioteken tidigare och den 1 maj är det helt stängt. Det elektroniska biblioteket är dock alltid öppet.

Bokstafetten etapp 1

Bokstafettens första deltagare, Charlotte Kroon, bibliotekarie på Linköpings universitetsbibliotek, berättar om "Haren med bärnstensögon" av Edmund de Waal.

Biblioteket inbjuder till bokstafett

Vi söker dig som är anställd på LiU och som vill dela med dig av någon läsupplevelse.

Mendeley ersätter RefWorks

Biblioteket rekommenderar nytt referenshanteringsprogram för studenter.

Senast uppdaterad: 2015-04-27