UB bäst i test

Linköpings universitetsbibliotek har det bästa online-biblioteket av 203 bibliotek i världen, tycker de internationella mastersstudenterna i Studentbarometern.

Omdömena om det fysiska biblioteket gav oss en sjunde plats totalt, dock bäst bland de svenska biblioteken. Detta visar Studentbarometern som mäter hur de internationella studenters uppfattar universiteten där de studerar. 138 000 mastersstudenter vid 203 lärosäten i världen har svarat.

Vad annat kan vi göra än att tacka för detta och lova att försöka bli ännu bättre?

Läs mer om undersökningen i LiU Nytt:

Universitetsbiblioteket rankar högst

Topp- och bottenbetyg för LiU i internationell studentundersökning

2011-04-05

Planerat driftstopp på fredag kväll

Bibliotekskatalogen kommer att ligga nere ungefär mellan klockan 17.30 och 22.30 på fredag kväll.

Trotjänare på biblioteket går i pension

Bo Jernberg, Agneta Lantz, Ingmarie Malmberg och Bernt Håkansson slutar efter lång och trogen tjänst på LiUB.

Biblioteket önskar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Här hittar du boktips inför jul- och nyårshelgen. Slå gärna ett extra öga på våra öppettider om du vill besöka oss, då dessa skiljer sig åt mellan biblioteken under helgerna.

Nyheter i Nationalencyklopedin

Världens länder och ordböcker på många olika språk finns numera i det elektroniska uppslagsverket NE.

Senast uppdaterad: 2014-12-18