Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

2012-03-01

Öppettider under 1 maj och Kristi himmelsfärd

Samtliga LiU-bibliotek har stängt under 1 maj, stänger 16.00 på onsdag den 4 maj och har stängt Kristi himmelsfärds dag, torsdag den 5 maj.

Lär dig om Mendeley och EndNote på MB

Välkommen till öppna introduktioner i referenshanteringsprogram på Medicinska biblioteket!

D-husets ombyggnation påverkar miljön i Vallabiblioteket

Tisdag den 26 april kommer arbete med passagen mellan biblioteket och paviljongerna periodvis att orsaka ljudstörningar.

Bokstafetten etapp 15

Ta fram näsdukarna! Två tragiska kvinnoöden står i centrum. Pamela Vang om Thomas Hardys Tess of the D´Urbervilles och Lionel Shrivers We need to talk about Kevin.

Senast uppdaterad: 2016-04-29