Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

2012-03-01

Ändrade bokningsmöjligheter för bibliotekets grupprum

Kan nu endast bokas upp till 24 timmar i förväg.

UR access inte längre tillgänglig vid LiU

Biblioteket prenumererar inte längre på UR access, vilket innebär att LiU-studenter och anställda inte har samma tillgång till program från Utbildningsradion som tidigare.

Biblioteket samordnare av e-plikten vid LiU

Från och med den 1 januari gäller pliktleverans av elektroniskt material.

Hej ny student!

Här är några tips till dig som hjälper dig att komma igång med bibliotekets tjänster.

Senast uppdaterad: 2015-01-23