Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

Thu Mar 01 15:07:47 CET 2012

Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Föredrag om flickors teknikintresse och serietidningar i klassrummet

Tre kvart på bibblan med Ulrika Sultan och Lars Wallner den 2 och den 9 februari.

Biblioteket på Welcome Fair

I år har studenterna möjlighet att ställa sina frågor om biblioteket på engelska, franska, tyska och spanska.

Åter till ordinarie öppettider

Från och med måndag den 8 januari har samtliga LiU-bibliotek ordinarie öppettider.

Senast uppdaterad: Wed Jan 17 08:29:08 CET 2018