Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

2012-03-01

Databaser för forskningsfinansiering och stipendier

Är du forskare och behöver söka forskningsmedel eller student och vill söka stipendier? För dig finns användbara databaser tillgängliga vid LiU.

Tidskriftsstatistik för 2014

De mest lästa och de mest citerade tidskrifterna vid LiU samt de tidskrifter där universitetets forskare har publicerat sig flest gånger under året.

Filmer från seminarier om akademisk kommunikation på webben

Lyssna på talare från bland annat LiU, Malmö högskola och Vetenskapsrådet.

Ny webbsida med tips på appar och molntjänster

Vill du kunna jobba mer mobilt? Biblioteket listar nu ett urval av appar som kan vara användbara för dig som är student eller anställd vid LiU.

Senast uppdaterad: 2015-03-24