Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

2012-03-01

Trotjänare på biblioteket går i pension

Bo Jernberg, Agneta Lantz, Ingmarie Malmberg och Bernt Håkansson slutar efter lång och trogen tjänst på LiUB.

Biblioteket önskar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Här hittar du boktips inför jul- och nyårshelgen. Slå gärna ett extra öga på våra öppettider om du vill besöka oss, då dessa skiljer sig åt mellan biblioteken under helgerna.

Nyheter i Nationalencyklopedin

Världens länder och ordböcker på många olika språk finns numera i det elektroniska uppslagsverket NE.

Betala med kort på biblioteket

Kontantbetalning försvinner från och med den 1 januari 2015.

Senast uppdaterad: 2014-12-18