Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

Thu Mar 01 15:07:47 CET 2012

Öppettider under jul- och nyårshelgen

Samtliga LiU-bibliotek har stängt 24/12-26/12 och 31/12-1/1. Läs mer om de avvikande öppettiderna under helgerna.

Luciatåg på Vallabiblioteket

Elever från Folkungaskolan lussar på biblioteket den 13 december klockan 12.15.

Nobelprisen utdelas

Hitta publikationer av pristagarna och annan forskning relaterad till deras ämnesområden.

Encyclopedia of Life Sciences

Månadens elektroniska verktyg för december.

Senast uppdaterad: Fri Dec 09 11:15:12 CET 2016