Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

2012-03-01

Bokmärken visas på HumSam

Studenter gestaltar sin syn på slöjd i utställning.

Nytt sökgränssnitt i DiVA

Publiceringsdatabasen har fått nytt grafiskt utseende och fler sökfunktioner.

Ursäkta röran!

Inför sammanslagningen av TekNat och HumSam börjar vi flytta om bland våra samlingar den 27 oktober, vilket kan orsaka störningar i bibliotekets lokaler.

International Open Access Week

Den 20-26 oktober infaller den årliga veckan då frågor om tillgängliggörande och elektronisk publicering av forskning uppmärksammas.

Senast uppdaterad: 2014-10-22