Oxford Scholarship Online

Linköpings universitetsbibliotek prenumererar på Oxford Scholarship Online, en databas med e-böcker som ger tillgång till ett brett urval av vetenskapliga böcker från Oxford University Press. Dessa böcker är tillgängliga inom universitetet, och för studenter och anställda även utanför universitetet via inloggning med LiU-ID.

De ämnesområden vi har tillgång till är biologi, fysik, historia och statsvetenskap. Nya titlar tillkommer flera gånger om året. I januari 2012 lades det till över 300 nya titlar.

Några exempel är:

BIOLOGI
• Adapting to a Changing Environment: Confronting the Consequences of Climate Change av Tim R. McClanahan & Joshua Cinner
• Mushroom av Nicholas P. Money

HISTORIA
• All this is your World : Soviet Tourism at Home and Abroad after Stalin av Anne E. Gorsuch
• Orientalist Jones : Sir William Jones, Poet, Lawyer, and Linguist, 1746-1794, av Michael J. Franklin

FYSIK
• Advanced Ferroelectricity av Robert Blinc
• Introduction to Black Hole Physics av Valeri P. Frolov, Andrei Zelnikov

STATSVETENSKAP
• Changes for Democracy : Actors, Structures, Processes av Leonardo Morlino
• Justice in a Globalized World : A Normative Framework av Laura Valentini

Böckerna hittas inte bara via Oxford Scholarship Online, utan även via Bibliotekskatalogen.

2012-03-01

Tre kvart på bibblan: om forskningsansökan och identitet

Tove Kvarnström och David Lawrence föreläser om det nya ansökningssystemet Prisma och ORCID den 6 mars klockan 11.00.

AccessScience

Månadens e-resurs innehåller över 8500 artiklar och forskningsöversikter inom teknik och naturvetenskap.

Mobil akademiker i nytt format

Nu kan du anmäla dig till bibliotekets workshop om appar, e-böcker och molntjänster. Första tillfället under våren är den 2 mars.

Ny avdelningschef på CNB

Kajsa Gustafsson Åman berättar om sina planer och visioner för verksamheten samt svarar på frågan: Hur känns det?

Senast uppdaterad: 2015-02-26