Universitetsbibliotekets nya hylluppställningsschema

Nu finns en översikt över de sifferkoder som universitetsbiblioteket använder för att ställa upp böcker på hyllorna tillgänglig på bibliotekets webbsida. Schemat förklarar i klartext, på både svenska och engelska, vad varje hylluppställningskod enligt klassifikationssystemet Dewey Decimalklassifikation (DDK) betyder.

Du återfinner schemat här.

Fri Apr 20 12:28:19 CEST 2012

”Överlevnadsguide” hjälper dig hitta artiklen open access

Ger tips på hur du hittar öppna versioner av vetenskapliga artiklar när du stöter på betalvägg.

Skrivarbyte på gång

Under oktober och november 2017 kommer de publika skrivarna att bytas ut på samtliga campus, inklusive på biblioteken. Först ut är Campus Norrköping under v. 42.

Hur ser jag vad som är en e-bok i UniSearch?

E-böcker presenteras nu med fulltextlänk men utan tillägget [Elektronisk resurs].

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Senast uppdaterad: Mon Oct 23 16:12:39 CEST 2017