Universitetsbibliotekets nya hylluppställningsschema

Nu finns en översikt över de sifferkoder som universitetsbiblioteket använder för att ställa upp böcker på hyllorna tillgänglig på bibliotekets webbsida. Schemat förklarar i klartext, på både svenska och engelska, vad varje hylluppställningskod enligt klassifikationssystemet Dewey Decimalklassifikation (DDK) betyder.

Du återfinner schemat här.

2012-04-20

Databaser för forskningsfinansiering och stipendier

Är du forskare och behöver söka forskningsmedel eller student och vill söka stipendier? För dig finns användbara databaser tillgängliga vid LiU.

Tidskriftsstatistik för 2014

De mest lästa och de mest citerade tidskrifterna vid LiU samt de tidskrifter där universitetets forskare har publicerat sig flest gånger under året.

Filmer från seminarier om akademisk kommunikation på webben

Lyssna på talare från bland annat LiU, Malmö högskola och Vetenskapsrådet.

Ny webbsida med tips på appar och molntjänster

Vill du kunna jobba mer mobilt? Biblioteket listar nu ett urval av appar som kan vara användbara för dig som är student eller anställd vid LiU.

Senast uppdaterad: 2015-03-24