Nyheter i Karnov och ny direktlänk!

Karnovs webbsida!

Sökmöjligheterna i Karnov har nu förbättrats. Exempelvis har det blivit lättare att avgränsa sina sökningar. Bevakning via RSS försvinner men kan i fortsättningen fås via e-post.

För fler nyheter och mer information klicka här.

Karnov är en bred rättsdatabas med kommenterad lagstiftning, oftast med länkar till förarbeten och rättspraxis. Karnov innehåller också referat av domar från HD, Regeringsrätten, Arbetsdomstolen och hovrätterna samt avgöranden från JO, JK och ett antal myndigheter. Rättsfallsreferaten innehåller ibland länkar till lagparagrafer och kommentarer till lagarna. Övriga tjänster som ingår i LiU:s prenumeration är: EU-rätt, Svensk Juristtidning från 1990-, samt Skattenytt från 1990- .

2012-05-02

Bokstafetten etapp 1

Bokstafettens första deltagare, Charlotte Kroon, bibliotekarie på Linköpings universitetsbibliotek, berättar om "Haren med bärnstensögon" av Edmund de Waal.

Biblioteket inbjuder till bokstafett

Vi söker dig som är anställd på LiU och som vill dela med dig av någon läsupplevelse.

Mendeley ersätter RefWorks

Biblioteket rekommenderar nytt referenshanteringsprogram för studenter.

Öppettider under Valborg och 1 maj

På Valborgsmässoafton stänger LiU-biblioteken tidigare och den 1 maj är det helt stängt. Det elektroniska biblioteket är dock alltid öppet.

Senast uppdaterad: 2015-04-23