Nyheter i Karnov och ny direktlänk!

Karnovs webbsida!

Sökmöjligheterna i Karnov har nu förbättrats. Exempelvis har det blivit lättare att avgränsa sina sökningar. Bevakning via RSS försvinner men kan i fortsättningen fås via e-post.

För fler nyheter och mer information klicka här.

Karnov är en bred rättsdatabas med kommenterad lagstiftning, oftast med länkar till förarbeten och rättspraxis. Karnov innehåller också referat av domar från HD, Regeringsrätten, Arbetsdomstolen och hovrätterna samt avgöranden från JO, JK och ett antal myndigheter. Rättsfallsreferaten innehåller ibland länkar till lagparagrafer och kommentarer till lagarna. Övriga tjänster som ingår i LiU:s prenumeration är: EU-rätt, Svensk Juristtidning från 1990-, samt Skattenytt från 1990- .

2012-05-02

Öppettider under påsken

Skärtorsdagen den 2 april stänger biblioteket klockan 14.00, har sedan stängt den 3-6 april och öppnar igen på tisdag 7 april.

Databaser för forskningsfinansiering och stipendier

Är du forskare och behöver söka forskningsmedel eller student och vill söka stipendier? För dig finns användbara databaser tillgängliga vid LiU.

Tidskriftsstatistik för 2014

De mest lästa och de mest citerade tidskrifterna vid LiU samt de tidskrifter där universitetets forskare har publicerat sig flest gånger under året.

Filmer från seminarier om akademisk kommunikation på webben

Lyssna på talare från bland annat LiU, Malmö högskola och Vetenskapsrådet.

Senast uppdaterad: 2015-03-30