Rolf Riklunds boksamling

TekNat-biblioteket ställer just nu ut ett urval titlar ur Rolf Riklunds boksamling.

Rolf Riklund, en mycket uppskattad biblioteksanvändare och professor vid IFM, gick bort för snart fyra år sedan.

I samband med hans bortgång erhöll universitetsbiblioteket en större donation bestående av den samling böcker inom modern fysik som Riklund byggt upp. Delar av denna samling införlivas successivt i bibliotekets samlingar. För de böcker som tas in i samlingarna har IFM tagit fram ett Ex Libris till minne av Rolf Riklund.

2012-05-04

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Nationalencyklopedin är sommarens verktyg

Med NE-apparna får du tillgång till uppslagsverket och ordböckerna i mobilen.

Överbibliotekarie sökes

Linköpings universitetsbibliotek söker en framtida chef för sin verksamhet. Sista ansökningsdag är den 10 augusti.

Bokstafetten etapp 17

Martin Johnsson, postdoktor på IFM Biologi, om Karin Boyes Kallocain och J.M. Coetzees Djurens liv

Senast uppdaterad: 2016-06-20