Rolf Riklunds boksamling

TekNat-biblioteket ställer just nu ut ett urval titlar ur Rolf Riklunds boksamling.

Rolf Riklund, en mycket uppskattad biblioteksanvändare och professor vid IFM, gick bort för snart fyra år sedan.

I samband med hans bortgång erhöll universitetsbiblioteket en större donation bestående av den samling böcker inom modern fysik som Riklund byggt upp. Delar av denna samling införlivas successivt i bibliotekets samlingar. För de böcker som tas in i samlingarna har IFM tagit fram ett Ex Libris till minne av Rolf Riklund.

2012-05-04

Bokstafetten etapp 1

Bokstafettens första deltagare, Charlotte Kroon, bibliotekarie på Linköpings universitetsbibliotek, berättar om "Haren med bärnstensögon" av Edmund de Waal.

Biblioteket inbjuder till bokstafett

Vi söker dig som är anställd på LiU och som vill dela med dig av någon läsupplevelse.

Mendeley ersätter RefWorks

Biblioteket rekommenderar nytt referenshanteringsprogram för studenter.

Öppettider under Valborg och 1 maj

På Valborgsmässoafton stänger LiU-biblioteken tidigare och den 1 maj är det helt stängt. Det elektroniska biblioteket är dock alltid öppet.

Senast uppdaterad: 2015-04-23