Vilka tidskrifter citerar LiU-forskare mest?

Bibliometri – kartläggning av publicerings- och citeringsmönster i forskning – blir allt vanligare inom universitetsvärlden. Här är en lista över de av LiU-forskare tio mest citerade tidskrifterna inom områdena beteendevetenskap, humaniora, medicin, naturvetenskap, samhällsvetenskap, teknik. Underlaget för statistiken är hämtat från databasen Web of Science och omfattar artiklar publicerade 1996 och senare. Antalet citeringar anges inom parentes. Eftersom de olika ämneskategorierna är delvis överlappande motsvarar inte de olika siffrorna sammanlagda det totala antalet citeringar.

Läs mer om bibliometri här.

Beteendevetenskap: Journal of educational psychology (62), Journal of consulting and clinical psychology (56), Journal of Child Psychology and Psychiatry (46), Behaviour Research and Therapy (45), Applied Ergonomics (39), Epilepsy and behavior (35), Medical Education (33), Psychological Medicine (33), Chemical Senses (30)

Humaniora: Psychology and aging (10), Journal of Pragmatics (10), Science (8), International journal of audiology (8), Discourse and society (8), Baltic Times (7), Economist (7), Language in Society (6), Social studies of science (6), Lietuvos Muziejai (6)

Medicin och omvårdnad: New England Journal of Medicine (487), Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS (474), Nature (388), Blood : journal of the American Society of Haematology (381), Journal of immunology (371), Lancet (367), Journal of biological chemistry (348), Circulation (320), American journal of physiology (289)

Naturvetenskap: Physical Review B (1202), Applied physics letters (992), Physical review letters (738), Journal of applied physics (572), Nature (538), Science (416), Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS (382), Advanced Materials (302), Journal of biological chemistry (295)

Samhällsvetenskap: International Journal of Production Economics (73), Journal of Marketing (50), International journal of operations and production management (35), Journal of business and industrial marketing (35), Harvard Business Review (34), International journal of service industry management (32), Supply chain management (31), Journal of occupational rehabilitation (30), Industrial and corporate change (29), Forensic Science International (28)

Teknik: Applied physics letters (690), Journal of applied physics (385), Advanced Materials (308), Physical Review B (275), Surface and Coatings Technology (232), Journal of the American Chemical Society (230), Thin Solid Films (201), Journal of Crystal Growth (187), Advanced Functional Materials (176), Langmuir (158).

2012-05-10

Hej ny student!

Använd ditt LiU-kort för att låna böcker på biblioteket.

Chattjänsten ”Fråga oss” öppen

Nu kan du åter chatta med oss på bibliotekets tjänst ”Fråga oss".

Öppettider under höstterminen

Åter till normala öppettider på HumSam, TekNat och CNB.

Nyheter från e-bokspaketet Ebrary Academic Complete

Ny webbplats och ny e-boksläsare gör det lättare att läsa e-böcker.

Senast uppdaterad: 2014-08-20