Hej ny student!

En ny termin har börjat och vi på biblioteket välkomnar dig som är ny student vid LiU. Här är allt du behöver veta för att komma igång med bibliotekets tjänster.

LiU-kortet är lånekort

Ditt LiU-kort fungerar som lånekort på biblioteket. Vid våra utlåningsautomater kan du använda LiU-kortet för att låna böcker och förnya dina lån. Lånetiden är normalt tre veckor, men är det kö på boken är lånetiden en vecka.

LiU-kort

Återlämna

Du kan lämna tillbaka dina lånade böcker på valfritt LiU-bibliotek i Linköping och Norrköping oavsett vid vilket av biblioteken du har lånat.

Studera i biblioteket

I biblioteken hittar du enskilda läsplatser, grupprum, tysta läsrum och datorer liksom den litteratur du behöver för dina studier nära till hands. Personalen svarar gärna på dina frågor och hjälper till med informationssökning.

Kursböcker

Biblioteket har exemplar av dina kursböcker, dels som hemlån, dels som referensexemplar som kan lånas över dagen för läsning på plats. Då det ofta är stor efterfrågan på många av kursböckerna gäller det att vara ute i god tid.

Utskrifter och kopiering

På biblioteken finns skrivare/kopiatorer anslutna till LiU:s utskriftssystem. För att kunna skriva ut och kopiera behöver du först sätta in pengar på ditt utskriftkonto.

Biblioteket på webben

Via bibliotekets webbplats kan du förnya dina lån, köa på böcker och nå hela vårt utbud av elektroniska tidskrifter och böcker samt databaser. Du kan chatta med oss om du har frågor kring bibliotekets tjänster. Du kan läsa om och se vad som händer på biblioteket på Facebook, Twitter och Instagram.

Välkommen in till våra bibliotek: Byggmästare John Mattsons, Campus Norrköpings, Medicinska och Vallabiblioteket!

Fri Jan 08 13:00:00 CET 2016

Sommarstängt på CNB från 23 juli till 5 augusti

Använd återlämningsfacket i anslutning till entrén om du behöver lämna tillbaka böcker under denna period.

Rabatt på publicering avgifter i tidskrifter från Frontiers

Författare från LiU har nu rätt till en 10-procentig rabatt när de publicerar i förlagets OA-tidskrifter.

Ofullständiga uppgifter i LIBRIS webbsök

Beståndsuppgifter kan i vissa fall saknas.

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Senast uppdaterad: Fri Jun 29 07:31:50 CEST 2018