Fri Open Access-publicering i Springers tidskrifter

Biblioteket har anslutit sig till ”Springer Compact”, ett avtal som ger forskare som publicerar sig i Springers tidskrifter rätt att även publicera sin artikel Open Access hos Springer, utan extra avgift och utan fördröjning.

Avtalet omfattar de cirka 1700 av förlagets tidskrifter där man kan välja att även publicera artikeln Open Access, de som kallas Open Choice. Rena Open Access-tidskrifter från Springer ingår däremot inte.

För att kunna utnyttja denna möjlighet krävs att ”Corresponding author” har LiU-anknytning, det vill säga ett giltigt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering på artikeln.

Avtalet är ett pilotprojekt som har förhandlats fram av Kungliga biblioteket och gäller från och med halvårsskiftet 2016 till och med december 2018.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer även gärna till er avdelning och informerar.

Mon Jul 11 12:59:01 CEST 2016

Fika på Vallabiblioteket – medan du testar NoPlagiat

Biblioteket inbjuder till fika med användartester den 28 november 14.00-15.00 och den 6 december 10.00-11.00.

Att hitta information inom området transportforskning

Välkommen till seminarium onsdag den 6 december 2017 på Campus Norrköping.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

Senast uppdaterad: Wed Nov 22 07:48:39 CET 2017