Fri Open Access-publicering i Springers tidskrifter

Biblioteket har anslutit sig till ”Springer Compact”, ett avtal som ger forskare som publicerar sig i Springers tidskrifter rätt att även publicera sin artikel Open Access hos Springer, utan extra avgift och utan fördröjning.

Avtalet omfattar de cirka 1700 av förlagets tidskrifter där man kan välja att även publicera artikeln Open Access, de som kallas Open Choice. Rena Open Access-tidskrifter från Springer ingår däremot inte.

För att kunna utnyttja denna möjlighet krävs att ”Corresponding author” har LiU-anknytning, det vill säga ett giltigt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering på artikeln.

Avtalet är ett pilotprojekt som har förhandlats fram av Kungliga biblioteket och gäller från och med halvårsskiftet 2016 till och med december 2018.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer även gärna till er avdelning och informerar.

Mon Jul 11 12:59:01 CEST 2016

Hur mycket citeras dina publikationer?

Via Min IT har du som LiU-anställd tillgång till Publish or Perish.

Testa HeinOnline

Provperiod på databas med fokus på rättshistoria och offentliga dokument till och med 6 april 2018.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

På biblioteket hittar du de metodböcker du behöver för din uppsats.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare kan få sina artiklar publicerade open access utan extra kostnad när de publicerar i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Senast uppdaterad: Mon Feb 19 08:16:32 CET 2018