Årets nyheter i Nationalencyklopedin

Nytt innehåll i Nationalencyklopedin (NE) för 2017 är Norstedts italienska ordbok, Norstedts ryska ordbok och Världens religioner.

Förutom ett omfattande elektroniskt uppslagsverk innehåller NE även Norstedts ordböcker på flera språk och filmer från Utbildningsradion (UR).

Bland ordböckerna ingår från 2017 även Norstedts italienska ordbok (svenska-italienska/italienska-svenska) och Norstedts ryska ordbok (svenska-ryska/ryska-svenska). Ytterligare en nyhet i NE är Världens religioner, en tjänst som låter dig utforska kristendomen, judendomen, islam, hinduismen och buddhismen.

Som student eller anställd vid LiU kan du även använda NE på smarta telefoner och surfplattor. Ladda ner NE-appar i App Store eller Google Play. Först behöver du skapa ett personligt konto hos NE.

Har du frågor angående Nationalencyklopedin eller annat när det gäller bibliotekets resurser kontakta gärna biblioteket@liu.se.

Wed Jan 18 09:37:00 CET 2017

Lediga jobb på biblioteket

Två tjänster att söka vid Linköpings universitetsbibliotek. Sök senast 2018-01-22.

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

Senast uppdaterad: Thu Dec 14 15:50:52 CET 2017