Lär om Mendeley och EndNote på MB

Öppna introduktioner i referenshanteringsprogrammen Mendeley och EndNote Desktop fortsätter på Medicinska biblioteket under vårterminen 2017.

Vill du veta mer om hur ett referenshanteringsprogram kan underlätta för dig att hålla koll på dina referenser när du skriver en uppsats, artikel eller avhandling? Vill du slippa att skriva referenser för hand och önskar komma igång med Mendeley eller EndNote?

I så fall är Medicinska bibliotekets öppna introduktioner något för dig! Terminens första tillfälle med introduktion i Mendeley äger rum tisdagen den 24 januari klockan 12.15-13.00. Första tillfället med EndNote Desktop tisdagen den 14 februari klockan 12.15-13.00.

För introduktionerna i Mendeley är de huvudsakliga målgrupperna studenter, forskare, doktorander och lärare. För introduktionerna i EndNote forskare, doktorander och lärare.

Välkommen till Medicinska biblioteket på Campus US! Ingen föranmälan behövs.

Se hela schemat med de tillfällen som erbjuds under vårterminen 2017:

Mer om referenshanteringsprogram

Citera och referera

Thu Jan 19 14:00:00 CET 2017

Hur mycket citeras dina publikationer?

Via Min IT har du som LiU-anställd tillgång till Publish or Perish.

Testa HeinOnline

Provperiod på databas med fokus på rättshistoria och offentliga dokument till och med 6 april 2018.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

På biblioteket hittar du de metodböcker du behöver för din uppsats.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare kan få sina artiklar publicerade open access utan extra kostnad när de publicerar i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Senast uppdaterad: Mon Feb 19 08:16:32 CET 2018