Wikipedia och kvinnor

Den 8 mars - internationella kvinnodagen - fortsätter Tre kvart på bibblan med tre föreläsningar om ”Wikipedia och kvinnor”.

Uppslagsverket Wikipedia lanserades 2001 och finns idag på fler än 240 olika språk. Men bland de som bidrar är en stor majoritet män och på flera sätt har man arbetat för att få fler kvinnor att bli ”wikipedianer”.

Tre kvart på bibblan har denna gång ”Wikipedia och kvinnor” som tema. Sara Läthén från Kommunikations- och marknadsavdelningen kommer att berätta om det projekt som pågår vid LiU för att få fler forskare att bidra med sin kunskap på Wikipedia, Johanna Nählinder från biblioteket och Anna Söderström från IKT-studion, kommer att prata om sina erfarenheter av Wikipedia.

Fri entré till samtliga föreläsningar, ingen anmälan behövs! Välkommen!

Tid: Onsdag den 8 mars kl. 13.15-14.00

Plats: Kilen på Vallabiblioteket, Hus D på Campus Valla

Tre kvart på bibblan är en föreläsningsserie om digital kommunikation, medier och omvärldsbevakning som arrangeras av biblioteket, tillsammans med IKT-studion och kommunikations- och marknadsavdelningen vid Linköpings universitet.

Föredrag med Forum för genusvetenskap och jämställdhet, Tema: Makten över kroppen

Samma dag klockan 10.15-12.00 anordnar Forum för genusvetenskap och jämställdhet föredrag i Vallabiblioteket:

Konsten att visa fittan - fittans betydelse i den feministiska konsten

med Åsa Åbom och Malena Gustavson

Läs mer: Forum för genusvetenskap och jämställdhet

Tue Feb 21 11:05:00 CET 2017

Lediga jobb på biblioteket

Två tjänster att söka vid Linköpings universitetsbibliotek. Sök senast 2018-01-22.

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

Senast uppdaterad: Thu Dec 14 15:50:52 CET 2017