EUobserver

LiU-användare har nu tillgång till EUobserver, en oberoende elektronisk tidning som bevakar EU-frågor och europeisk politik.

Innehållet är bland annat uppdelat i nyhetsartiklar (”news”), ledare (”opinion”), särskilda aktuella frågor (”agenda”), undersökande reportage (”investigations”) och olika tematiska ingångar (”Focus on…”). En särskild sektion fokuserar på Norden (”Nordic news”).

Läs till exempel denna artikel om hur svenska företrädare har bemött påståenden från utländska politiker som kritiserat Sveriges invandringspolitik, till exempel president Donald Trump:

Sweden fights back as foreign leaders make up bad news

Det finns också en sökfunktion där man kan hitta äldre material.

Studenter och anställda vid LiU har nu tillgång till allt innehåll i EUobserver.

Gå till:

EUobserver

Thu Mar 16 14:58:00 CET 2017

Lediga jobb på biblioteket

Två tjänster att söka vid Linköpings universitetsbibliotek. Sök senast 2018-01-22.

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

Senast uppdaterad: Thu Dec 14 15:50:52 CET 2017