EUobserver

LiU-användare har nu tillgång till EUobserver, en oberoende elektronisk tidning som bevakar EU-frågor och europeisk politik.

Innehållet är bland annat uppdelat i nyhetsartiklar (”news”), ledare (”opinion”), särskilda aktuella frågor (”agenda”), undersökande reportage (”investigations”) och olika tematiska ingångar (”Focus on…”). En särskild sektion fokuserar på Norden (”Nordic news”).

Läs till exempel denna artikel om hur svenska företrädare har bemött påståenden från utländska politiker som kritiserat Sveriges invandringspolitik, till exempel president Donald Trump:

Sweden fights back as foreign leaders make up bad news

Det finns också en sökfunktion där man kan hitta äldre material.

Studenter och anställda vid LiU har nu tillgång till allt innehåll i EUobserver.

Gå till: EUobserver

Thu Mar 16 10:00:00 CET 2017

Hur mycket citeras dina publikationer?

Via Min IT har du som LiU-anställd tillgång till Publish or Perish.

Testa HeinOnline

Provperiod på databas med fokus på rättshistoria och offentliga dokument till och med 6 april 2018.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

På biblioteket hittar du de metodböcker du behöver för din uppsats.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare kan få sina artiklar publicerade open access utan extra kostnad när de publicerar i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Senast uppdaterad: Mon Feb 19 08:16:32 CET 2018