EUobserver

LiU-användare har nu tillgång till EUobserver, en oberoende elektronisk tidning som bevakar EU-frågor och europeisk politik.

Innehållet är bland annat uppdelat i nyhetsartiklar (”news”), ledare (”opinion”), särskilda aktuella frågor (”agenda”), undersökande reportage (”investigations”) och olika tematiska ingångar (”Focus on…”). En särskild sektion fokuserar på Norden (”Nordic news”).

Läs till exempel denna artikel om hur svenska företrädare har bemött påståenden från utländska politiker som kritiserat Sveriges invandringspolitik, till exempel president Donald Trump:

Sweden fights back as foreign leaders make up bad news

Det finns också en sökfunktion där man kan hitta äldre material.

Studenter och anställda vid LiU har nu tillgång till allt innehåll i EUobserver.

Gå till: EUobserver

Thu Mar 16 10:00:00 CET 2017

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare har nu rätt till återbetalning när de publicerar Open Access i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Akademin i skönlitteraturen

Utställning på Vallabiblioteket till den 18 april 2017.

Biblioteket får nya grannar

Universitetsledning och fakultetskanslier flyttar in i D-huset.

EUobserver

Nyhetssajt om EU och europeisk politik nu tillgänglig vid LiU.

Senast uppdaterad: Thu Mar 23 16:27:17 CET 2017