EUobserver

LiU-användare har nu tillgång till EUobserver, en oberoende elektronisk tidning som bevakar EU-frågor och europeisk politik.

Innehållet är bland annat uppdelat i nyhetsartiklar (”news”), ledare (”opinion”), särskilda aktuella frågor (”agenda”), undersökande reportage (”investigations”) och olika tematiska ingångar (”Focus on…”). En särskild sektion fokuserar på Norden (”Nordic news”).

Läs till exempel denna artikel om hur svenska företrädare har bemött påståenden från utländska politiker som kritiserat Sveriges invandringspolitik, till exempel president Donald Trump:

Sweden fights back as foreign leaders make up bad news

Det finns också en sökfunktion där man kan hitta äldre material.

Studenter och anställda vid LiU har nu tillgång till allt innehåll i EUobserver.

Gå till: EUobserver

Thu Mar 16 10:00:00 CET 2017

Slöjdutställning på Vallabiblioteket

Studenter på programmet Slöjd, hantverk och formgivning ställer ut sina alster 29 maj-7 juni.

Extraöppet i samband med tentaperiod VT 2017

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet två söndagar under våren: 28/5 och 4/6.

Öppettider: Kristi himmelsfärd och Nationaldagen

LiU-biblioteken har avvikande öppettider vid Kristi himmelsfärd 24-25 maj och Sveriges nationaldag den 6 juni.

Tidskriftsstatistik för 2016

Open access-tidskrifterna är fortfarande populära när det gäller var LiU-forskare publicerar sig, visar Bibliotekets siffror för 2016.

Senast uppdaterad: Mon May 22 10:43:12 CEST 2017