EUobserver

LiU-användare har nu tillgång till EUobserver, en oberoende elektronisk tidning som bevakar EU-frågor och europeisk politik.

Innehållet är bland annat uppdelat i nyhetsartiklar (”news”), ledare (”opinion”), särskilda aktuella frågor (”agenda”), undersökande reportage (”investigations”) och olika tematiska ingångar (”Focus on…”). En särskild sektion fokuserar på Norden (”Nordic news”).

Läs till exempel denna artikel om hur svenska företrädare har bemött påståenden från utländska politiker som kritiserat Sveriges invandringspolitik, till exempel president Donald Trump:

Sweden fights back as foreign leaders make up bad news

Det finns också en sökfunktion där man kan hitta äldre material.

Studenter och anställda vid LiU har nu tillgång till allt innehåll i EUobserver.

Gå till: EUobserver

Thu Mar 16 10:00:00 CET 2017

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Fri May 25 15:44:18 CEST 2018