Nytt OA-avtal med Institute of Physics

Biblioteket har anslutits sig till ett nationellt avtal rörande återbetalning av publiceringskostnader för Open Access-publicering i tidskrifter utgivna av Institute of Physics (IoP).

Återbetalning av upp till 90% av ”article processing charge” (APC) sker då en artikel där corresponding author är LiU-affilierad publiceras i en av IoP:s 48 hybridtidskrifter.

Corresponding author får innan en artikel accepteras ett erbjudande om att publicera artikeln open access med möjlighet till återbetalning vid ett senare tillfälle. Författaren betalar APC, för närvarande 1700 GBP. Biblioteket får sedan avdrag på sin prenumerationskostnad för IoP:s tidskrifter med upp till 90% av kostnaden för de APC som betalats under perioden. Pengarna återbetalas då till författaren.

Vid publicering av forskning finansierad av EU eller Vetenskapsrådet är IoP:s open access-erbjudande nödvändigt.

Tidpunkter för återbetalning:

• Återbetalning sker i februari 2018 för artiklar publicerade mellan januari och september 2017
  • Återbetalning sker i februari 2019 för artiklar publicerade mellan oktober 2017 och september 2018
  • Återbetalning sker i februari 2020 för artiklar publicerade mellan oktober 2018 och september 2019
  • Återbetalning sker under 2020 för artiklar publicerade mellan oktober 2019 och december 2019

Kraven är att publiceringen sker i en av IoP:s hybridtidskrifter, att corresponding author är LiU-affilierad och använder ”Linköping University” i adressen i artikeln. Avtalet gäller ej rena open access-tidskrifter.

Vill du veta mer? Kontakta openaccess@bibl.liu.se

Tue Mar 28 13:19:00 CEST 2017

Åter till ordinarie öppettider

Vallabiblioteket återgår till ordinarie öppettider från måndag 14 augusti, CNB från den 21 augusti och MB från den 28 augusti.

Office 2016 och Mendeley plug-in på MAC

Just nu går det inte att använda Mendeley plugin tillsammans med den senaste versionen av MS Word 2016 (15.35) för macOS.

Utställning om Jane Austen

Den ständigt aktuella författarinnan är temat för Vallabibliotekets sommarutställning.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Senast uppdaterad: Thu Aug 10 15:41:26 CEST 2017