Kyrkböcker sökbara

I databasen Kyrkböcker från Östergötland 1629-1896 går det att söka fram material från 27 östgötska församlingar.

Databasen består av husförhörslängder, födelse- och dödböcker, vigsellängd sam in- och utflyttningslängd för följande församlingar i Östergötlands län: Askeby, Björsäter, Gammalkil, Grebo, Kaga, Kärna, Landeryd, Ledberg, Linköpings Domkyrko, Ljung, Nykil, Rapperstad, Rystad, Sjögestad, Skeda, Slaka, Stjärnorp, S:t Lars, Svinstad (Bankekind), Törnevalla, Vårdsberg, Värna, Vikingstad, Vist, Vreta Kloster, Åtvidaberg samt Örtomta.

Källmaterialet täcker i stort perioden 1629–1896, även om täckning och omfattning kan variera något beroende på församling. Det totala antalet poster i databasen, med alla böcker och längder, är 2 418 592.

Databasens sökgränssnitt har tagits fram av personal vid Linköpings universitetsbibliotek.

Sök i databasen Kyrkböcker från Östergötland 1629-1896

Östergötlands kyrkböcker

Mon Apr 10 08:46:00 CEST 2017

Slöjdutställning på Vallabiblioteket

Studenter på programmet Slöjd, hantverk och formgivning ställer ut sina alster 29 maj-7 juni.

Extraöppet i samband med tentaperiod VT 2017

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet två söndagar under våren: 28/5 och 4/6.

Öppettider: Kristi himmelsfärd och Nationaldagen

LiU-biblioteken har avvikande öppettider vid Kristi himmelsfärd 24-25 maj och Sveriges nationaldag den 6 juni.

Tidskriftsstatistik för 2016

Open access-tidskrifterna är fortfarande populära när det gäller var LiU-forskare publicerar sig, visar Bibliotekets siffror för 2016.

Senast uppdaterad: Mon May 22 10:43:12 CEST 2017