Kyrkböcker sökbara

I databasen Kyrkböcker från Östergötland 1629-1896 går det att söka fram material från 27 östgötska församlingar.

Databasen består av husförhörslängder, födelse- och dödböcker, vigsellängd sam in- och utflyttningslängd för följande församlingar i Östergötlands län: Askeby, Björsäter, Gammalkil, Grebo, Kaga, Kärna, Landeryd, Ledberg, Linköpings Domkyrko, Ljung, Nykil, Rapperstad, Rystad, Sjögestad, Skeda, Slaka, Stjärnorp, S:t Lars, Svinstad (Bankekind), Törnevalla, Vårdsberg, Värna, Vikingstad, Vist, Vreta Kloster, Åtvidaberg samt Örtomta.

Källmaterialet täcker i stort perioden 1629–1896, även om täckning och omfattning kan variera något beroende på församling. Det totala antalet poster i databasen, med alla böcker och längder, är 2 418 592.

Databasens sökgränssnitt har tagits fram av personal vid Linköpings universitetsbibliotek.

Sök i databasen Kyrkböcker från Östergötland 1629-1896

Östergötlands kyrkböcker

Mon Apr 10 08:46:00 CEST 2017

Hur mycket citeras dina publikationer?

Via Min IT har du som LiU-anställd tillgång till Publish or Perish.

Testa HeinOnline

Provperiod på databas med fokus på rättshistoria och offentliga dokument till och med 6 april 2018.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

På biblioteket hittar du de metodböcker du behöver för din uppsats.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare kan få sina artiklar publicerade open access utan extra kostnad när de publicerar i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Senast uppdaterad: Mon Feb 19 08:16:32 CET 2018