Granska dina källor

Den 1 april är dagen då vi alla är extra källkritiska. Varför inte vara källkritisk alla dagar på året? Här hittar du några tips på bra resurser när du ska granska olika källor i dina studier såväl som annars.

Falsk information på nätet är något som blir allt vanligare enligt en artikel på svt.se. Falska nyheter kan idag få väldigt snabb spridning och det kan ibland vara svårt att veta vilka fakta som är korrekta.

Även när du skriver uppsats i studiesammanhang är det viktigt med ett kritiskt förhållningssätt till de källor du använder dig av.

Här har vi sammanställt några tips på böcker, webbsidor och andra resurser där du kan lära dig mer om källkritik och kritiskt tänkande.

Källkritik när du ska skriva uppsats

Källkritik av nyheter och information på nätet

Övrigt om källkritik

How to spot fake news

Källa: Fake News http://www.ifla.org/publications/node/11174

Tue Apr 18 16:50:00 CEST 2017

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

Senast uppdaterad: Mon Dec 11 15:36:00 CET 2017