Hitta rätt tidskrift att publicera i

Antalet akademiska tidskrifter är stort. Att veta vilken tidskrift som passar just ditt manus är inte alltid självklart. Nu finns LiU Journal Inspiration som hjälper dig att hitta rätt tidskrift.

LiU Journal Inspiration är ett nyutvecklat verktyg som utgår från ditt eget manus och ger förslag på tidskrifter som publicerat artiklar med liknande innehåll som ditt. Tjänsten jämför ditt manus med 5,5 miljoner abstracts från 15 000 olika akademiska tidskrifter.

Genom en enkel drag’n’drop-funktion sänder du manus till analys och får tillbaka en lista på ett trettiotal akademiska tidskrifter. Dessutom får du uppgifter om länkar till tidskriften, namn på förlag, information om open access och parallell-publicering samt ett enkelt mått på tidskriftens impact. Tjänsten fungerar enbart för engelskspråkiga texter.

LiU journal inspiration har tagits fram av personal vid Linköpings universitetsbibliotek. För mer information, kontakta forskarstod@bibl.liu.se.

Mer om bibliotekets tjänster till forskare:

Mon Aug 28 14:00:00 CEST 2017

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Fri May 25 15:44:18 CEST 2018