Makerspace i Vallabiblioteket den 10 och 12 oktober

Tisdag den 10 oktober och torsdag den 12 oktober klockan 9.30-15.30 arrangeras makerspace i Vallabiblioteket med anledning av Ada Lovelace-dagen, som uppmärksammar kvinnor verksamma inom matematik och teknik.

På programmet står digitalt berättande, sladdskola, digital slöjd, IKT-bingo och mycket mer.

Hålltider (båda datumen)
  • 10.00 3D-skrivaren går igång, vi berättar vad den kan användas till.
  • 11.00 Varför bygger Anna en regnbågsenhörning i lego? Datalogiskt tänkande, funderingar kring estetik, lärande och normkritik i ett och samma projekt.
  • 13.30 Makerkultur för nyfikna – miniföreläsning i anslutning till Kilen, Vallabiblioteket.
  • 14.00 Linneas sladdskola – eller vad bör varje medborgare kunna om den digitala världen för att bli mindre teknikrädd.

”Heja Ada Lovelace!” är ett öppet arrangemang av IKT-studion i samarbete med Vallabiblioteket.

För frågor: iktstudion@liu.se

Mer

IKT-studion

Tue Sep 26 08:00:00 CEST 2017

Extraöppet i samband med tentaperiod HT 2017

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet två söndagar under hösten: 15/10 och 22/10.

Skrivarbyte på gång

Under oktober och november 2017 kommer de publika skrivarna att bytas ut på samtliga campus, inklusive på biblioteken. Först ut är Campus Norrköping under v. 42.

Hur ser jag vad som är en e-bok i UniSearch?

E-böcker presenteras nu med fulltextlänk men utan tillägget [Elektronisk resurs].

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Senast uppdaterad: Fri Oct 20 14:43:03 CEST 2017