Makerspace i Vallabiblioteket den 10 och 12 oktober

Tisdag den 10 oktober och torsdag den 12 oktober klockan 9.30-15.30 arrangeras makerspace i Vallabiblioteket med anledning av Ada Lovelace-dagen, som uppmärksammar kvinnor verksamma inom matematik och teknik.

På programmet står digitalt berättande, sladdskola, digital slöjd, IKT-bingo och mycket mer.

Hålltider (båda datumen)
  • 10.00 3D-skrivaren går igång, vi berättar vad den kan användas till.
  • 11.00 Varför bygger Anna en regnbågsenhörning i lego? Datalogiskt tänkande, funderingar kring estetik, lärande och normkritik i ett och samma projekt.
  • 13.30 Makerkultur för nyfikna – miniföreläsning i anslutning till Kilen, Vallabiblioteket.
  • 14.00 Linneas sladdskola – eller vad bör varje medborgare kunna om den digitala världen för att bli mindre teknikrädd.

”Heja Ada Lovelace!” är ett öppet arrangemang av IKT-studion i samarbete med Vallabiblioteket.

För frågor: iktstudion@liu.se

Mer

IKT-studion

Tue Sep 26 08:00:00 CEST 2017

Hur mycket citeras dina publikationer?

Via Min IT har du som LiU-anställd tillgång till Publish or Perish.

Testa HeinOnline

Provperiod på databas med fokus på rättshistoria och offentliga dokument till och med 6 april 2018.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

På biblioteket hittar du de metodböcker du behöver för din uppsats.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare kan få sina artiklar publicerade open access utan extra kostnad när de publicerar i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Senast uppdaterad: Mon Feb 19 08:16:32 CET 2018