Makerspace i Vallabiblioteket den 10 och 12 oktober

Tisdag den 10 oktober och torsdag den 12 oktober klockan 9.30-15.30 arrangeras makerspace i Vallabiblioteket med anledning av Ada Lovelace-dagen, som uppmärksammar kvinnor verksamma inom matematik och teknik.

På programmet står digitalt berättande, sladdskola, digital slöjd, IKT-bingo och mycket mer.

Hålltider (båda datumen)
  • 10.00 3D-skrivaren går igång, vi berättar vad den kan användas till.
  • 11.00 Varför bygger Anna en regnbågsenhörning i lego? Datalogiskt tänkande, funderingar kring estetik, lärande och normkritik i ett och samma projekt.
  • 13.30 Makerkultur för nyfikna – miniföreläsning i anslutning till Kilen, Vallabiblioteket.
  • 14.00 Linneas sladdskola – eller vad bör varje medborgare kunna om den digitala världen för att bli mindre teknikrädd.

”Heja Ada Lovelace!” är ett öppet arrangemang av IKT-studion i samarbete med Vallabiblioteket.

För frågor: iktstudion@liu.se

Mer

IKT-studion

Tue Sep 26 08:00:00 CEST 2017

Luciatåg på Vallabiblioteket

LiHtösen lussar på biblioteket den 13 december kl. 9.30.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

Senast uppdaterad: Mon Dec 11 15:36:00 CET 2017