Makerspace i Vallabiblioteket den 10 och 12 oktober

Tisdag den 10 oktober och torsdag den 12 oktober klockan 9.30-15.30 arrangeras makerspace i Vallabiblioteket med anledning av Ada Lovelace-dagen, som uppmärksammar kvinnor verksamma inom matematik och teknik.

På programmet står digitalt berättande, sladdskola, digital slöjd, IKT-bingo och mycket mer.

Hålltider (båda datumen)
  • 10.00 3D-skrivaren går igång, vi berättar vad den kan användas till.
  • 11.00 Varför bygger Anna en regnbågsenhörning i lego? Datalogiskt tänkande, funderingar kring estetik, lärande och normkritik i ett och samma projekt.
  • 13.30 Makerkultur för nyfikna – miniföreläsning i anslutning till Kilen, Vallabiblioteket.
  • 14.00 Linneas sladdskola – eller vad bör varje medborgare kunna om den digitala världen för att bli mindre teknikrädd.

”Heja Ada Lovelace!” är ett öppet arrangemang av IKT-studion i samarbete med Vallabiblioteket.

För frågor: iktstudion@liu.se

Mer

IKT-studion

Tue Sep 26 08:00:00 CEST 2017

Åter till ordinarie öppettider

En ny termin är på ingång och LiU-biblioteken återgår successivt till ordinarie öppettider efter sommaren.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Rabatt på publiceringsavgifter i tidskrifter från Frontiers

Författare från LiU har nu rätt till en 10-procentig rabatt när de publicerar i förlagets OA-tidskrifter.

Ofullständiga uppgifter i LIBRIS webbsök

Beståndsuppgifter kan i vissa fall saknas.

Senast uppdaterad: Mon Aug 13 15:00:31 CEST 2018