Makerspace i Vallabiblioteket den 10 och 12 oktober

Tisdag den 10 oktober och torsdag den 12 oktober klockan 9.30-15.30 arrangeras makerspace i Vallabiblioteket med anledning av Ada Lovelace-dagen, som uppmärksammar kvinnor verksamma inom matematik och teknik.

På programmet står digitalt berättande, sladdskola, digital slöjd, IKT-bingo och mycket mer.

Hålltider (båda datumen)
  • 10.00 3D-skrivaren går igång, vi berättar vad den kan användas till.
  • 11.00 Varför bygger Anna en regnbågsenhörning i lego? Datalogiskt tänkande, funderingar kring estetik, lärande och normkritik i ett och samma projekt.
  • 13.30 Makerkultur för nyfikna – miniföreläsning i anslutning till Kilen, Vallabiblioteket.
  • 14.00 Linneas sladdskola – eller vad bör varje medborgare kunna om den digitala världen för att bli mindre teknikrädd.

”Heja Ada Lovelace!” är ett öppet arrangemang av IKT-studion i samarbete med Vallabiblioteket.

För frågor: iktstudion@liu.se

Mer

IKT-studion

Tue Sep 26 08:00:00 CEST 2017

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Fri May 25 15:44:18 CEST 2018