Artiklar ur dagstidningar online

Du vet väl om att studenter och anställda vid LiU har tillgång till en stor mängd artiklar från svenska dagstidningar via Mediearkivet?

I databasen Mediearkivet kommer du åt artiklar i fulltext, med endast någon dags fördröjning, från en stor mängd dagstidningar och tidskrifter, däribland Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Östgöta Correspondenten och Ulricehamns Tidning.

Mediearkivet innehåller även en del tidskrifter på andra språk, exempelvis engelska, norska och danska.

I Mediearkivet kan du söka efter artiklar exempelvis om ett aktuellt ämne du vill läsa om. Det går också att avgränsa sin sökning till artiklar ur en specifik tidning eller från ett specifikt tidsintervall.

Sök i Mediearkivet

Har du frågor angående Mediearkivet eller andra biblioteksresurser kontakta oss gärna på biblioteket@liu.se.

Thu Oct 05 10:37:00 CEST 2017

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Fri May 25 15:44:18 CEST 2018