Artiklar ur dagstidningar online

Du vet väl om att studenter och anställda vid LiU har tillgång till en stor mängd artiklar från svenska dagstidningar via Mediearkivet?

I databasen Mediearkivet kommer du åt artiklar i fulltext, med endast någon dags fördröjning, från en stor mängd dagstidningar och tidskrifter, däribland Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Östgöta Correspondenten och Ulricehamns Tidning.

Mediearkivet innehåller även en del tidskrifter på andra språk, exempelvis engelska, norska och danska.

I Mediearkivet kan du söka efter artiklar exempelvis om ett aktuellt ämne du vill läsa om. Det går också att avgränsa sin sökning till artiklar ur en specifik tidning eller från ett specifikt tidsintervall.

Sök i Mediearkivet

Har du frågor angående Mediearkivet eller andra biblioteksresurser kontakta oss gärna på biblioteket@liu.se.

Thu Oct 05 10:37:00 CEST 2017

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

Senast uppdaterad: Mon Dec 11 15:36:00 CET 2017