Nobelpriset i litteratur till Kazuo Ishiguro

”Som i romaner med en stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen.”

Så lyder Svenska Akademiens motivering till att den japanskfödde brittiske författaren Kazuo Ishiguro tilldelas 2017 års Nobelpris i litteratur.

Ishiguro är bland annat känd för romaner som The Remains of the Day (Återstoden av dagen), When we were orphans (Vi som var föräldralösa) och Never let me go.

Linköpings universitetsbibliotek har flera böcker om och av Nobespristagaren.

Av Kazuo Ishiguro

Om Kazuo Ishiguro

Thu Oct 05 13:27:12 CEST 2017

Lediga jobb på biblioteket

Två tjänster att söka vid Linköpings universitetsbibliotek. Sök senast 2018-01-22.

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

Senast uppdaterad: Thu Dec 14 15:50:52 CET 2017