”Överlevnadsguide” hjälper dig hitta artikeln open access

Den 23-29 oktober i år infaller den internationella veckan som sätter fokus på Open access-publicering. I anslutning till denna kan vi presentera bibliotekets nya ”överlevnadsguide” som hjälper dig att hitta artiklar som publicerats öppet tillgängliga på webben.

Idag publiceras de flesta vetenskapliga artiklar i tidskrifter som kräver prenumeration och inget bibliotek har möjlighet att erbjuda tillgång till samtliga vetenskapliga tidskrifter. Linköpings universitetsbibliotek betalar årligen omkring 35 miljoner kronor för att LiU-forskare och studenter ska få tillgång till vetenskapliga artiklar.

I de fall den tidskrift du söker inte finns bland våra prenumerationer kan ”Överlevnadsguiden” snabbt ge konkreta tips på vad du kan göra för att hitta en öppen version av artikeln du söker. En bra början är att ladda ner ”Unpaywall”.

Gå till Överlevnadsguiden (Survival guide)

Survival guide image

Mer

Mon Oct 23 16:08:00 CEST 2017

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Tue Jun 12 11:51:20 CEST 2018