”Överlevnadsguide” hjälper dig hitta artikeln open access

Den 23-29 oktober i år infaller den internationella veckan som sätter fokus på Open access-publicering. I anslutning till denna kan vi presentera bibliotekets nya ”överlevnadsguide” som hjälper dig att hitta artiklar som publicerats öppet tillgängliga på webben.

Idag publiceras de flesta vetenskapliga artiklar i tidskrifter som kräver prenumeration och inget bibliotek har möjlighet att erbjuda tillgång till samtliga vetenskapliga tidskrifter. Linköpings universitetsbibliotek betalar årligen omkring 35 miljoner kronor för att LiU-forskare och studenter ska få tillgång till vetenskapliga artiklar.

I de fall den tidskrift du söker inte finns bland våra prenumerationer kan ”Överlevnadsguiden” snabbt ge konkreta tips på vad du kan göra för att hitta en öppen version av artikeln du söker. En bra början är att ladda ner ”Unpaywall”.

Gå till Överlevnadsguiden (Survival guide)

Survival guide image

Mer

Mon Oct 23 16:08:00 CEST 2017

Vallabiblioteket stänger 18.00 den 4 oktober

Biblioteket stänger tidigare än vanligt på grund av polisövning på Campus Valla.

Stöd för att publicera Open Access

Biblioteket betalar OA-avgifter till forskare som publicerar sig i rena open access-tidskrifter.

Vill du jobba hos oss?

Bibliotekarietjänst på Avdelningen för mediaförsörjning vid LiUB finns nu att söka. Sök senast 2018-10-01.

Rabatt på publiceringsavgifter

Författare från LiU får 25 procents rabatt vid publicering av open access-artiklar i tidskrifter från British Medical Journals Publishing och Royal Society Publishing.

Senast uppdaterad: Fri Sep 21 10:37:48 CEST 2018