TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Parallellpublicering är ett bra och enkelt sätt att göra sin forskning öppet tillgänglig.

I de allra flesta fall går det att efter en embargoperiod lägga upp en tidigare version av sin publikation i LiU:s publiceringsdatabas DiVA (enligt modellen ”grön open access”).

Under perioden 2011-2016 parallellpublicerades 46% av artiklarna skrivna av LiU-forskare vid Tekniska fakulteten i DiVA. Motsvarande siffror för Medicinska fakulteten var 42% och för Filosofiska fakulteten 36%.

Enligt en uppskattning är 90% av alla artiklar möjliga att parallellpublicera, så det finns fortfarande många artiklar från LiU-forskare som skulle kunna få ökad spridning via DiVA.

Parallellpublicering statistik

För att undersöka möjligheten att göra din forskning tillgänglig open access, kontakta oss på ep@ep.liu.se

Relaterat

Fri Oct 27 15:30:00 CEST 2017

Vallabiblioteket stänger 18.00 den 4 oktober

Biblioteket stänger tidigare än vanligt på grund av polisövning på Campus Valla.

Stöd för att publicera Open Access

Biblioteket betalar OA-avgifter till forskare som publicerar sig i rena open access-tidskrifter.

Vill du jobba hos oss?

Bibliotekarietjänst på Avdelningen för mediaförsörjning vid LiUB finns nu att söka. Sök senast 2018-10-01.

Rabatt på publiceringsavgifter

Författare från LiU får 25 procents rabatt vid publicering av open access-artiklar i tidskrifter från British Medical Journals Publishing och Royal Society Publishing.

Senast uppdaterad: Fri Sep 21 10:37:48 CEST 2018