TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Parallellpublicering är ett bra och enkelt sätt att göra sin forskning öppet tillgänglig.

I de allra flesta fall går det att efter en embargoperiod lägga upp en tidigare version av sin publikation i LiU:s publiceringsdatabas DiVA (enligt modellen ”grön open access”).

Under perioden 2011-2016 parallellpublicerades 46% av artiklarna skrivna av LiU-forskare vid Tekniska fakulteten i DiVA. Motsvarande siffror för Medicinska fakulteten var 42% och för Filosofiska fakulteten 36%.

Enligt en uppskattning är 90% av alla artiklar möjliga att parallellpublicera, så det finns fortfarande många artiklar från LiU-forskare som skulle kunna få ökad spridning via DiVA.

Parallellpublicering statistik

För att undersöka möjligheten att göra din forskning tillgänglig open access, kontakta oss på ep@ep.liu.se

Relaterat

Fri Oct 27 15:30:00 CEST 2017

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Tue Jun 12 11:51:20 CEST 2018