TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Parallellpublicering är ett bra och enkelt sätt att göra sin forskning öppet tillgänglig.

I de allra flesta fall går det att efter en embargoperiod lägga upp en tidigare version av sin publikation i LiU:s publiceringsdatabas DiVA (enligt modellen ”grön open access”).

Under perioden 2011-2016 parallellpublicerades 46% av artiklarna skrivna av LiU-forskare vid Tekniska fakulteten i DiVA. Motsvarande siffror för Medicinska fakulteten var 42% och för Filosofiska fakulteten 36%.

Enligt en uppskattning är 90% av alla artiklar möjliga att parallellpublicera, så det finns fortfarande många artiklar från LiU-forskare som skulle kunna få ökad spridning via DiVA.

Parallellpublicering statistik

För att undersöka möjligheten att göra din forskning tillgänglig open access, kontakta oss på ep@ep.liu.se

Relaterat

Fri Oct 27 15:30:00 CEST 2017

Att hitta information inom området transportforskning

Välkommen till seminarium onsdag den 6 december 2017 på Campus Norrköping.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

LiU-forskare publicerar open access

Hur mycket av forskningen från LiU publiceras open access? Här är siffrorna.

Senast uppdaterad: Mon Nov 20 13:21:09 CET 2017