TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Parallellpublicering är ett bra och enkelt sätt att göra sin forskning öppet tillgänglig.

I de allra flesta fall går det att efter en embargoperiod lägga upp en tidigare version av sin publikation i LiU:s publiceringsdatabas DiVA (enligt modellen ”grön open access”).

Under perioden 2011-2016 parallellpublicerades 46% av artiklarna skrivna av LiU-forskare vid Tekniska fakulteten i DiVA. Motsvarande siffror för Medicinska fakulteten var 42% och för Filosofiska fakulteten 36%.

Enligt en uppskattning är 90% av alla artiklar möjliga att parallellpublicera, så det finns fortfarande många artiklar från LiU-forskare som skulle kunna få ökad spridning via DiVA.

Parallellpublicering statistik

För att undersöka möjligheten att göra din forskning tillgänglig open access, kontakta oss på ep@ep.liu.se

Relaterat

Fri Oct 27 15:30:00 CEST 2017

Lediga jobb på biblioteket

Två tjänster att söka vid Linköpings universitetsbibliotek. Sök senast 2018-01-22.

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

Senast uppdaterad: Thu Dec 14 15:50:52 CET 2017