Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar, med samtliga inskannade fulltexter, finns nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Sedan 2014 skannas svenska dagstidningar av Kungliga biblioteket (KB) i stället för att som tidigare mikrofilmas. Tjänsten innehåller titlar såsom Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri och omfattar över 16 miljoner sidor. Några tidningar finns i fulltext redan från startåret. Databasen uppdateras löpande med nya nummer med en fördröjning på cirka tre månader.

Du kan söka i ”Svenska dagstidningar” och komma åt alla inskannade artiklar äldre än 115 år var du än befinner dig, men av upphovsrättsliga skäl är tillgången till fulltexterna på yngre material begränsad till vissa bibliotek.

På Campus Norrköpings bibliotek och på Vallabiblioteket finns nu ”Svenska dagstidningar” tillgänglig på en dator på respektive bibliotek med allt inskannat material i fulltext. Du kommer åt tjänsten på samma datorer som används för att läsa mikrofilmer.

Sök i Svenska dagstidningar

Vid frågor kontakta oss gärna via e-post biblioteket@liu.se.

Erbjudande: Svenska dagstidningar, en söktjänst från Kungliga biblioteket

Fri Jan 12 09:07:00 CET 2018

Årets avhandling på biblioteket

Mathilda Hallbergs doktorsavhandling ”Barn till beskådan” finns både som tryckt och i fulltext i DiVA.

Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Föredrag om flickors teknikintresse och serietidningar i klassrummet

Tre kvart på bibblan med Ulrika Sultan och Lars Wallner den 2 och den 9 februari.

Biblioteket på Welcome Fair

I år har studenterna möjlighet att ställa sina frågor om biblioteket på engelska, franska, tyska och spanska.

Senast uppdaterad: Wed Jan 17 08:29:08 CET 2018