Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar, med samtliga inskannade fulltexter, finns nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Sedan 2014 skannas svenska dagstidningar av Kungliga biblioteket (KB) i stället för att som tidigare mikrofilmas. Tjänsten innehåller titlar såsom Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri och omfattar över 16 miljoner sidor. Några tidningar finns i fulltext redan från startåret. Databasen uppdateras löpande med nya nummer med en fördröjning på cirka tre månader.

Du kan söka i ”Svenska dagstidningar” och komma åt alla inskannade artiklar äldre än 115 år var du än befinner dig, men av upphovsrättsliga skäl är tillgången till fulltexterna på yngre material begränsad till vissa bibliotek.

På Campus Norrköpings bibliotek och på Vallabiblioteket finns nu ”Svenska dagstidningar” tillgänglig på en dator på respektive bibliotek med allt inskannat material i fulltext. Du kommer åt tjänsten på samma datorer som används för att läsa mikrofilmer.

Sök i Svenska dagstidningar

Vid frågor kontakta oss gärna via e-post biblioteket@liu.se.

Erbjudande: Svenska dagstidningar, en söktjänst från Kungliga biblioteket

Fri Jan 12 09:07:00 CET 2018

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Öppettider: Kristi himmelsfärd och Nationaldagen

LiU-biblioteken har avvikande öppettider vid Kristi himmelsfärd 9-10 maj och Sveriges nationaldag den 6 juni.

Senast uppdaterad: Wed May 23 07:29:51 CEST 2018