Föredrag om flickors teknikintresse och serietidningar i klassrummet

Vårterminens omgång av ”Tre kvart på bibblan” startar den 2 februari med föredrag av de två forskarna Ulrika Sultan och Lars Wallner vid avdelningen Lärande, Estetik, Naturvetenskap (LEN), Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier.

Doktoranden Ulrika Sultan (@teknikpedagog) diskuterar i sitt föredrag flickors teknikintresse. Varför tappar många flickor sitt intresse för teknik när de blir äldre? Varför tror kvinnor att de inte kan teknik eller har teknikintresse trots att de både använder och skapar teknik?

Lars Wallner (@LarsWallner) är nydisputerad inom sitt område och kommer att föreläsa om serietidningar och berättande. Serietidningen har över hundra år på nacken, och har varit ett inslag i skolan ungefär lika länge. Under 1900-talet har den både hyllats och kritiserats som en form av läsning för barn. Men vad gör egentligen lärare och elever med serien som berättelse? Det här föredraget diskuterar serien som bild- och textmaterial, och hur elever och lärare använder detta för att läsa och skriva.

• Tid: Fredag den 2 februari klockan 11.15-12.00
  • Plats: Vallabiblioteket (Kilen), hus D, Campus Valla

Föreläsningen ges även i Norrköping:

• Tid: Fredag den 9 februari klockan 11.15-12.00
  • Plats: Campus Norrköpings bibliotek (Speakers Corner), Campus Norrköping

Varmt välkomna! Ingen föranmälan behövs.

Tre kvart på bibblan är ett samarbete mellan biblioteket, IKT-studion och kommunikations- och marknadsavdelningen vid LiU.

Relaterat

Thu Jan 11 13:49:00 CET 2018

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Tue Jun 12 11:51:20 CEST 2018