DDR-samlingens katalog på webben

Linköpings universitetsbiblioteks DDR-samling – böcker och tidskrifter härrörande från det forna DDR-Kulturcentrum i Stockholm – är nu sökbar via en inskannad kortkatalog.

Katalogen är uppdelad i en alfabetisk del (A-Z), en systematisk del för skönlitteratur och två systematiska delar för facklitteratur (kallade ”Altes” respektive ”Neues”). Mer information om hur du använder katalogen hittar du i sökgränssnittet under ”Sökhjälp”.

DDR-Kulturcentrum lades ner i samband med den tyska återföreningen 1990 och dess bibliotek inköptes av Linköpings universitetsbibliotek. Samlingen innehåller uteslutande böcker på tyska som beskriver kultur och samhälle i det dåtida Östtyskland (Deutsche Demokratische Republik – DDR). Samlingen omfattar omkring 10 000 böcker, varav cirka 2500 band skönlitteratur.

Gå till: DDR-samlingens kortkatalog

Fri Apr 20 14:11:00 CEST 2018

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Öppettider: Kristi himmelsfärd och Nationaldagen

LiU-biblioteken har avvikande öppettider vid Kristi himmelsfärd 9-10 maj och Sveriges nationaldag den 6 juni.

Senast uppdaterad: Wed May 23 07:29:51 CEST 2018