Billigare att publicera open access

Biblioteket har anslutit sig till nationella avtal med förlagen Taylor & Francis, Springer, Royal Society of Chemistrv och Institute of Physics som ger forskare vid LiU möjlighet att publicera sig open access i någon av förlagens hybridtidskrifter utan extra avgift och utan fördröjning.

För att kunna utnyttja denna möjlighet krävs att ”Corresponding author” har ett aktivt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering i artikeln.

På bibliotekets sida om open access listas de publiceringsrabatter LiU-forskare kan utnyttja. Där hittar du länkar till titellistor och mer.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer även gärna till er avdelning och informerar.

Mon Apr 23 16:50:00 CEST 2018

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Tue Jun 12 11:51:20 CEST 2018