Aktuellt på biblioteket

Årets avhandling på biblioteket

Mathilda Hallbergs doktorsavhandling ”Barn till beskådan” finns både som tryckt och i fulltext i DiVA.

Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Föredrag om flickors teknikintresse och serietidningar i klassrummet

Tre kvart på bibblan med Ulrika Sultan och Lars Wallner den 2 och den 9 februari.

Biblioteket på Welcome Fair

I år har studenterna möjlighet att ställa sina frågor om biblioteket på engelska, franska, tyska och spanska.

Åter till ordinarie öppettider

Från och med måndag den 8 januari har samtliga LiU-bibliotek ordinarie öppettider.

Brev till våra besökare

Under året har biblioteket fått värdefulla synpunkter från besökare. Dessa finns nu sammanfattade i tre olika brev, ett för varje campusbibliotek.

VR ger bidrag till LiU-tidskrifter

Tre e-tidskrifter som utges vid LiU har beviljats bidrag för publicering fram till 2020.

Lediga jobb på biblioteket

Två tjänster att söka vid Linköpings universitetsbibliotek. Sök senast 2018-01-22.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

LiU-forskare publicerar open access

Hur mycket av forskningen från LiU publiceras open access? Här är siffrorna.

”Överlevnadsguide” hjälper dig hitta artikeln open access

Ger tips på hur du hittar öppna versioner av vetenskapliga artiklar när du stöter på betalvägg.

Skrivarbyte på gång

Under oktober och november 2017 kommer de publika skrivarna att bytas ut på samtliga campus, inklusive på biblioteken. Först ut är Campus Norrköping under v. 42.

Hur ser jag vad som är en e-bok i UniSearch?

E-böcker presenteras nu med fulltextlänk men utan tillägget [Elektronisk resurs].

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Nobelpriset i litteratur till Kazuo Ishiguro

Den japansk-brittiske författaren till ”Återstoden av dagen” får priset 2017.

Artiklar ur dagstidningar online

Som LiU-student eller anställd kan du läsa artiklar ur DN, SvD, Aftonbladet och många andra dagstidningar i Mediearkivet.

PubMed länkar till fulltexter från LiU i DiVA

För forskare som vill synas är det viktigare än någonsin att parallellpublicera sig i DiVA!

SCB:s branschnyckeltal tillgängliga online

Kan nu laddas ner i Excelformat via myndighetens hemsida.

Senast uppdaterad: Wed Jan 17 08:29:08 CET 2018