Aktuellt på biblioteket

Slöjdutställning på Vallabiblioteket

Studenter på programmet Slöjd, hantverk och formgivning ställer ut sina alster 29 maj-7 juni.

Extraöppet i samband med tentaperiod VT 2017

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet två söndagar under våren: 28/5 och 4/6.

Öppettider: Kristi himmelsfärd och Nationaldagen

LiU-biblioteken har avvikande öppettider vid Kristi himmelsfärd 24-25 maj och Sveriges nationaldag den 6 juni.

Tidskriftsstatistik för 2016

Open access-tidskrifterna är fortfarande populära när det gäller var LiU-forskare publicerar sig, visar Bibliotekets siffror för 2016.

Granska dina källor

Tips på bra resurser om källkritik och hur du undviker vanliga fallgropar på nätet.

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Kyrkböcker sökbara

Kyrkboksmaterial från 27 församlingar i Östergötland är nu sökbara via LiU E-Press.

Bibliotekets populäraste bok

Statistik över utlån för 2016.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare har nu rätt till återbetalning när de publicerar Open Access i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

Biblioteket får nya grannar

Universitetsledning och fakultetskanslier flyttar in i D-huset.

EUobserver

Nyhetssajt om EU och europeisk politik nu tillgänglig vid LiU.

Drop-in på MB

Hjälp med att söka och hitta information varje torsdag på Medicinska biblioteket.

SpringerProtocols

Ny e-resurs med över 45 000 elektroniska protokoll inom biomedicin och livsvetenskaperna.

Årets nyheter i Nationalencyklopedin

Nu även italienska och ryska ordböcker samt Världens religioner.

AccessEngineering

Innehåller e-böcker och mycket annat inom ingenjörsvetenskaperna.

Nya elektroniska resurser på biblioteket

Uppdaterad lista.

Litteraturbanken

Klassiker i elektroniskt format.

Vi tar pulsen på LiU:s nya ÖB

Några frågor till David Lawrence, som tillträdde som överbibliotekarie vid årsskiftet.

Eikon - ny finansiell e-resurs

Inkluderar bland annat Datastream. Tillgänglig på Vallabiblioteket.

Hjälp till studenter med LiU:s IT-tjänster

IT-avdelningen kommer under vecka 5 att finnas närvarande på Medicinska biblioteket för att hjälpa dig som är student med LiU:s IT-tjänster.

Senast uppdaterad: Mon May 22 10:43:12 CEST 2017