Aktuellt på biblioteket

Öppettider under jul och nyår

Öppettider för Medicinska biblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Vallabiblioteket för perioden 21/12 2017 till 7/1 2018.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

LiU-forskare publicerar open access

Hur mycket av forskningen från LiU publiceras open access? Här är siffrorna.

”Överlevnadsguide” hjälper dig hitta artikeln open access

Ger tips på hur du hittar öppna versioner av vetenskapliga artiklar när du stöter på betalvägg.

Skrivarbyte på gång

Under oktober och november 2017 kommer de publika skrivarna att bytas ut på samtliga campus, inklusive på biblioteken. Först ut är Campus Norrköping under v. 42.

Hur ser jag vad som är en e-bok i UniSearch?

E-böcker presenteras nu med fulltextlänk men utan tillägget [Elektronisk resurs].

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Nobelpriset i litteratur till Kazuo Ishiguro

Den japansk-brittiske författaren till ”Återstoden av dagen” får priset 2017.

Artiklar ur dagstidningar online

Som LiU-student eller anställd kan du läsa artiklar ur DN, SvD, Aftonbladet och många andra dagstidningar i Mediearkivet.

PubMed länkar till fulltexter från LiU i DiVA

För forskare som vill synas är det viktigare än någonsin att parallellpublicera sig i DiVA!

SCB:s branschnyckeltal tillgängliga online

Kan nu laddas ner i Excelformat via myndighetens hemsida.

AccessMedicine nu som app

Ger dig tillgång till medicinsk information direkt i din mobil.

Lättare att hitta på E-press webbsidor

Publiceringstjänsterna på LiU:s elektroniska förlag får ny grafisk utformning.

Hur mycket får man som lärare kopiera?

Avtal med Bonus Copyright Access styr villkoren för kopiering av upphovsrättsskyddat material i undervisningssammanhang.

Internationella studenter om biblioteket

Just nu pågår guidade turer för internationella studenter på Vallabiblioteket. Vi pratade med några av dem om deras intryck.

Hitta rätt tidskrift att publicera i

LiU Journal Inspiration analyserar ditt manus och ger förslag på akademiska tidskrifter som passar för din artikel.

Förändringar på Vallabiblioteket

Under sommaren har vi flyttat om.

Hej ny student!

Här är några tips till dig som hjälper dig att komma igång med bibliotekets tjänster.

Senast uppdaterad: Mon Dec 11 15:36:00 CET 2017