Aktuellt på biblioteket

Extraöppet i samband med tentaperiod HT 2017

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet två söndagar under hösten: 15/10 och 22/10.

Skrivarbyte på gång

Under oktober och november 2017 kommer de publika skrivarna att bytas ut på samtliga campus, inklusive på biblioteken. Först ut är Campus Norrköping under v. 42.

Hur ser jag vad som är en e-bok i UniSearch?

E-böcker presenteras nu med fulltextlänk men utan tillägget [Elektronisk resurs].

Forskarstöd

Här är allt du behöver veta för att som LiU-anställd komma igång med bibliotekets tjänster.

Nobelpriset i litteratur till Kazuo Ishiguro

Den japansk-brittiske författaren till ”Återstoden av dagen” får priset 2017.

Artiklar ur dagstidningar online

Som LiU-student eller anställd kan du läsa artiklar ur DN, SvD, Aftonbladet och många andra dagstidningar i Mediearkivet.

PubMed länkar till fulltexter från LiU i DiVA

För forskare som vill synas är det viktigare än någonsin att parallellpublicera sig i DiVA!

SCB:s branschnyckeltal tillgängliga online

Kan nu laddas ner i Excelformat via myndighetens hemsida.

AccessMedicine nu som app

Ger dig tillgång till medicinsk information direkt i din mobil.

Lättare att hitta på E-press webbsidor

Publiceringstjänsterna på LiU:s elektroniska förlag får ny grafisk utformning.

Hur mycket får man som lärare kopiera?

Avtal med Bonus Copyright Access styr villkoren för kopiering av upphovsrättsskyddat material i undervisningssammanhang.

Internationella studenter om biblioteket

Just nu pågår guidade turer för internationella studenter på Vallabiblioteket. Vi pratade med några av dem om deras intryck.

Lär om Mendeley och EndNote på MB

Medicinska bibliotekets öppna introduktioner drar igång igen den 6 september.

Hitta rätt tidskrift att publicera i

LiU Journal Inspiration analyserar ditt manus och ger förslag på akademiska tidskrifter som passar för din artikel.

Förändringar på Vallabiblioteket

Under sommaren har vi flyttat om.

Hej ny student!

Här är några tips till dig som hjälper dig att komma igång med bibliotekets tjänster.

Chatten öppen

Nu kan du åter chatta med oss på biblioteket efter sommarens uppehåll.

Tidskriftsstatistik för 2016

Open access-tidskrifterna är fortfarande populära när det gäller var LiU-forskare publicerar sig, visar Bibliotekets siffror för 2016.

Granska dina källor

Tips på bra resurser om källkritik och hur du undviker vanliga fallgropar på nätet.

Kyrkböcker sökbara

Kyrkboksmaterial från 27 församlingar i Östergötland är nu sökbara via LiU E-Press.

Senast uppdaterad: Fri Oct 20 14:43:03 CEST 2017