Göm menyn

Låna och beställa

Linköpings universitetsbibliotek är ett forskningsbibliotek som är öppet för allmänheten.

LånekortLånekortLiUkort

För dig som är student eller anställd vid Linköpings universitet fungerar LiU-kortet som lånekort på biblioteket.

Du som inte är student eller anställd på LiU kan skaffa ett lånekort genom att fylla i ansökan via länken nedan och sedan hämta ut lånekortet i låne- och informationsdisken på något av våra bibliotek. Detta gäller även för anställda i Region Östergötland.

Ansök om lånekort (ej för studenter och anställda vid LiU)

Lånetider

Den normala lånetiden är 21 dagar. Om det är kö på materialet är dock lånetiden kortare, sju dagar.

Förnya dina lån

Lån kan förnyas tio gånger, detta görs enklast genom att logga in på "Mina lån". Vid kö på boken kan lånet inte förnyas.

Återlämna

Du kan lämna tillbaka lånat biblioteksmaterial på valfritt LiU-bibliotek i Linköping och Norrköping. Det finns återlämningsautomater i anslutning till entréerna på biblioteken.

Förseningsavgifter

När lånetiden går ut på en bok får du e-post från biblioteket med uppmaning att låna om boken eller återlämna den. Om du missar att göra detta inom en viss tid debiteras du en avgift. Läs mer under rubriken "Krav och ersättningsskyldighet" i bibliotekets lånevillkor Pdf ikon.

Reservera

Om en bok är utlånad är det möjligt att ställa sig på kö genom att göra en reservation. Reservationer görs i bibliotekets katalog genom att klicka på länken "Reservera". När boken är tillgänglig att hämtas meddelas detta via post eller e-post. Boken står på avhämtningshyllan i fyra dagar innan den plockas bort.

Vi skickar också böcker mellan våra olika bibliotek. Om du vill ha en bok skickad reserverar du den i bibliotekets katalog och anger vilket bibliotek du vill hämta boken på. Böcker skickas mellan biblioteken varje vardag.

Du kan även reservera bibliotekets böcker direkt i LIBRIS, den gemensamma katalogen för forskningsbibliotek i Sverige. Om du vill beställa fjärrlån så använder du bibliotekets särskilda formulär för detta:

Fjärrlån

Material från vårt magasin

Universitetsbiblioteket har en del material magasinerat i Bokladan. Avhandlingar, examensarbeten och rapporter som finns i Bokladan kan beställas via reservationer i bibliotekskatalogen.

Att få material som finns i Bokladan kopierat är gratis för studenter, för anställda är kostnaden 40 kronor. Beställningsformulär hittar du här.

Relaterat

Mina lån

Ansökningsformulär för lånekort

Fjärrlån artikelbeställning

Fjärrlån bokbeställning

Böcker och samlingar på biblioteket

Pdf ikonKursbokspolicy

Pdf ikonLåneregler

 

KontaktKontakta oss

Har du frågor kring lån och lånekort? Kontakta oss på biblioteket@liu.se


Sidansvarig: webmaster@bibl.liu.se
Senast uppdaterad: 2015-01-14