Göm menyn

Skriv ut och kopiera

Linköpings universitet har ett gemensamt system för utskrifter och kopiering.

Utskriftskonto för studenter

LiU använder en utskriftslösning från Konica Minolta. Information om hur du som student skapar ett utskriftskonto och fyller på det med pengar hittar du på LiU:s studentwebb:

Utskriftskonto för besökare med lånekort för allmänheten

För besökare med lånekort för allmänheten gäller följande tillvägagångssätt. Du behöver först registrera och fylla på ett PayEx-konto och sedan koppla ditt PayEx-konto till ditt bibliotekskort.

1. Skapa och fyll på ett PayEx-konto för debitering av utskrifter. Ett PayEx-konto är gratis att registrera:

En mindre kreditkontroll utförs av PayEx i samband med att nytt konto registreras, och namn och personnummer kontrolleras.

2. Koppla ditt PayEx-konto till ditt bibliotekskort:

Här kopplar du ditt aktiva PayEx-konto till ditt bibliotekskort för att kunna betala dina utskrifter på universitetets skrivare. Observera! I formuläret använder du ditt personummer (ÅÅMMDD-XXXX) som användarnamn och ditt lånekortsnummer som lösenord, istället för LiU-ID och lösenord.

Logga in

Som övrig låntagare med lånekort loggar du in på följande vis:

  1. Vid skrivaren, ange först den PIN-kod som är kopplad till ditt lånekort (samma kod som du använder som lösenord när du loggar in på "Mina lån") i fältet "PIN". Håll sedan ditt lånekort mot anvisad plats på skrivaren.
     
  2. Du kan också ange ditt personnummer i fältet "Username", och som lösenord i fältet "Password" numret på ditt lånekort.

Fråga oss

IT-support på LiU

LiU IT:s kundcenter

Tel: 013-28 5898
E-post: helpdesk@student.liu.se
 

Användning och upphovsrätt

Användningsvillkor för material som biblioteket ger tillgång till


Sidansvarig: webmaster@bibl.liu.se
Senast uppdaterad: Wed Feb 08 07:58:21 CET 2017