Nytt OA-avtal med Institute of Physics

Som LiU-forskare har du när du publicerar dig i någon av IoP:s hybridtidskrifter rätt att få artikeln publicerad open access utan extra kostnad. Detta enligt ett nationellt avtal med Institute of Physics som biblioteket anslutit sig till.

Kraven för att få dina artiklar publicerade open access enligt avtalet är att publiceringen sker i en av IoP:s hybridtidskrifter, att corresponding author är LiU-affilierad och använder ”Linköping University” i adressen i artikeln. Avtalet gäller ej rena open access-tidskrifter.

Så här går det till: Corresponding author får när en artikel accepteras ett erbjudande om att publicera artikeln open access med möjlighet till återbetalning vid ett senare tillfälle. Förlaget debiterar då biblioteket, som står för kostnaden. Biblioteket får sedan ett avdrag med upp till 90% av kostnaden på sin prenumerationskostnad påföljande år.

Vid publicering av forskning finansierad av EU eller Vetenskapsrådet är IoP:s open access-erbjudande nödvändigt.

Vill du veta mer? Kontakta openaccess@bibl.liu.se

Tue Mar 28 13:19:00 CEST 2017

Vallabiblioteket stänger 18.00 den 4 oktober

Biblioteket stänger tidigare än vanligt på grund av polisövning på Campus Valla.

Stöd för att publicera Open Access

Biblioteket betalar OA-avgifter till forskare som publicerar sig i rena open access-tidskrifter.

Vill du jobba hos oss?

Bibliotekarietjänst på Avdelningen för mediaförsörjning vid LiUB finns nu att söka. Sök senast 2018-10-01.

Rabatt på publiceringsavgifter

Författare från LiU får 25 procents rabatt vid publicering av open access-artiklar i tidskrifter från British Medical Journals Publishing och Royal Society Publishing.

Senast uppdaterad: Fri Sep 21 10:37:48 CEST 2018