Hitta rätt tidskrift att publicera i

Antalet akademiska tidskrifter är stort. Att veta vilken tidskrift som passar just ditt manus är inte alltid självklart. Nu finns LiU Journal Inspiration som hjälper dig att hitta rätt tidskrift.

LiU Journal Inspiration är ett nyutvecklat verktyg som utgår från ditt eget manus och ger förslag på tidskrifter som publicerat artiklar med liknande innehåll som ditt. Tjänsten jämför ditt manus med 5,5 miljoner abstracts från 15 000 olika akademiska tidskrifter.

Genom en enkel drag’n’drop-funktion sänder du manus till analys och får tillbaka en lista på ett trettiotal akademiska tidskrifter. Dessutom får du uppgifter om länkar till tidskriften, namn på förlag, information om open access och parallell-publicering samt ett enkelt mått på tidskriftens impact. Tjänsten fungerar enbart för engelskspråkiga texter.

LiU journal inspiration har tagits fram av personal vid Linköpings universitetsbibliotek. För mer information, kontakta forskarstod@bibl.liu.se.

Mer om bibliotekets tjänster till forskare:

Mon Aug 28 14:00:00 CEST 2017

Fika på Vallabiblioteket – medan du testar NoPlagiat

Biblioteket inbjuder till fika med användartester den 28 november 14.00-15.00 och den 6 december 10.00-11.00.

Att hitta information inom området transportforskning

Välkommen till seminarium onsdag den 6 december 2017 på Campus Norrköping.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

Senast uppdaterad: Wed Nov 22 07:48:39 CET 2017