Internationella studenter om biblioteket

Omkring 1000 av de nya studenter som under höstterminen påbörjar sina studier vid LiU är internationella studenter från andra länder än Sverige. Just nu pågår guidade rundvandringar för dessa på Vallabiblioteket.

Vi intervjuade fyra av de studenter, från Tyskland respektive Frankrike, som varit på visning om deras intryck.

- Biblioteket är ljust och varmt, det verkar vara en lugn och tyst plats. Det finns många studieplatser, trevliga ställen att sitta på och inte bara fullt med bokhyllor. Biblioteken hemma består mest av bokhyllor, berättade en av dem.

- Biblioteken hemma är mindre och har inte så mycket böcker, framför allt inte skönlitteratur.

LiU international students

De fyra studenterna uppskattade att man på Linköpings universitetsbibliotek får ha med sig fika i biblioteket. Hemifrån var de vana med att man bara får ta in vattenflaskor. Ytterkläder måste lämnas vid entrén innan man får gå in i biblioteket.

Finns det något som är mindre bra? Något som kan förbättras?

- Längre öppettider, särskilt under helgerna. Fler exemplar av kursböcker. Det vore också bra om det fanns låsbara skåp där man kunde lägga sin dator och annat om man går på lunch eller fika.

Studenterna hade samtliga besökt bibliotekets webbsida för att hitta information.

- Guiden för hur man skapar ett PayEx-konto för att kunna skriva ut kom verkligen väl till pass!

Thu Aug 31 10:32:00 CEST 2017

Att hitta information inom området transportforskning

Välkommen till seminarium onsdag den 6 december 2017 på Campus Norrköping.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

LiU-forskare publicerar open access

Hur mycket av forskningen från LiU publiceras open access? Här är siffrorna.

Senast uppdaterad: Mon Nov 20 13:21:09 CET 2017