Wi-Fi på biblioteket

Som student vill du kanske koppla upp dig mot det trådlösa nätverket när du sitter på biblioteket och pluggar. Liksom på övriga campus är det Eduroam som gäller.

Eduroam är ett internationellt samarbete som ett flertal universitet och högskolor i Sverige är anslutna till. Nätverket fungerar även på vissa publika platser såsom flygplatser och järnvägsstationer.

När du installerat Eduroam loggas du in automatiskt varje gång du är i närheten av detta nät.

För att kunna installera Eduroam krävs att du har ett LiU-ID, det vill säga är student eller anställd på Linköpings universitet. På LiU Student/IT-stöd finns information om hur du går tillväga: Trådlöst nätverk

Har du frågor kring det som rör Eduroam kan du mejla till IT-support för studenter: helpdesk@student.liu.se.

Wed Jan 31 11:23:00 CET 2018

Parallellpublicera i DiVA och bli synlig i PubMed

PubMed länkar numera till parallellpublicerade artiklar i LiU:s publikationssystem.

Vallabiblioteket stänger 18.00 den 4 oktober

Biblioteket stänger tidigare än vanligt på grund av polisövning på Campus Valla.

Stöd för att publicera Open Access

Biblioteket betalar OA-avgifter till forskare som publicerar sig i rena open access-tidskrifter.

Vill du jobba hos oss?

Bibliotekarietjänst på Avdelningen för mediaförsörjning vid LiUB finns nu att söka. Sök senast 2018-10-01.

Senast uppdaterad: Tue Sep 25 15:15:22 CEST 2018