DDR-samlingens katalog på webben

Linköpings universitetsbiblioteks DDR-samling – böcker och tidskrifter härrörande från det forna DDR-Kulturcentrum i Stockholm – är nu sökbar via en inskannad kortkatalog.

Katalogen är uppdelad i en alfabetisk del (A-Z), en systematisk del för skönlitteratur och två systematiska delar för facklitteratur (kallade ”Altes” respektive ”Neues”). Mer information om hur du använder katalogen hittar du i sökgränssnittet under ”Sökhjälp”.

DDR-Kulturcentrum lades ner i samband med den tyska återföreningen 1990 och dess bibliotek inköptes av Linköpings universitetsbibliotek. Samlingen innehåller uteslutande böcker på tyska som beskriver kultur och samhälle i det dåtida Östtyskland (Deutsche Demokratische Republik – DDR). Samlingen omfattar omkring 10 000 böcker, varav cirka 2500 band skönlitteratur.

Gå till: DDR-samlingens kortkatalog

Fri Apr 20 14:11:00 CEST 2018

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Lånevillkor uppdaterade med anledning av GDPR

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Senast uppdaterad: Tue Jun 12 11:51:20 CEST 2018