DDR-samlingens katalog på webben

Linköpings universitetsbiblioteks DDR-samling – böcker och tidskrifter härrörande från det forna DDR-Kulturcentrum i Stockholm – är nu sökbar via en inskannad kortkatalog.

Katalogen är uppdelad i en alfabetisk del (A-Z), en systematisk del för skönlitteratur och två systematiska delar för facklitteratur (kallade ”Altes” respektive ”Neues”). Mer information om hur du använder katalogen hittar du i sökgränssnittet under ”Sökhjälp”.

DDR-Kulturcentrum lades ner i samband med den tyska återföreningen 1990 och dess bibliotek inköptes av Linköpings universitetsbibliotek. Samlingen innehåller uteslutande böcker på tyska som beskriver kultur och samhälle i det dåtida Östtyskland (Deutsche Demokratische Republik – DDR). Samlingen omfattar omkring 10 000 böcker, varav cirka 2500 band skönlitteratur.

Gå till: DDR-samlingens kortkatalog

Fri Apr 20 14:11:00 CEST 2018

Öppna föreläsningar om politik och digitalisering

Strimman fortsätter den 23 oktober i Vallabiblioteket.

Nätverksdag för e-tidskrifter från LiU E-Press

Representanter för 6 tidskrifter utbytte erfarenheter.

Nyfiken på 3D-skrivare?

Anmäl dig till introduktionskurs på Vallabiblioteket. Första tillfället den 12 oktober.

Forskningen bakom Nobelpriset i kemi

Läs publikationer av årets pristagare: Frances H. Arnold, George P. Smith och Sir Gregory P. Winter.

Senast uppdaterad: Tue Oct 16 16:28:08 CEST 2018