Billigare att publicera open access

Biblioteket har anslutit sig till nationella avtal med förlagen Taylor & Francis, Springer, Royal Society of Chemistrv och Institute of Physics som ger forskare vid LiU möjlighet att publicera sig open access i någon av förlagens hybridtidskrifter utan extra avgift och utan fördröjning.

För att kunna utnyttja denna möjlighet krävs att ”Corresponding author” har ett aktivt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering i artikeln.

På bibliotekets sida om open access listas de publiceringsrabatter LiU-forskare kan utnyttja. Där hittar du länkar till titellistor och mer.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer även gärna till er avdelning och informerar.

Mon Apr 23 16:50:00 CEST 2018

Vallabiblioteket stänger 18.00 den 4 oktober

Biblioteket stänger tidigare än vanligt på grund av polisövning på Campus Valla.

Stöd för att publicera Open Access

Biblioteket betalar OA-avgifter till forskare som publicerar sig i rena open access-tidskrifter.

Vill du jobba hos oss?

Bibliotekarietjänst på Avdelningen för mediaförsörjning vid LiUB finns nu att söka. Sök senast 2018-10-01.

Rabatt på publiceringsavgifter

Författare från LiU får 25 procents rabatt vid publicering av open access-artiklar i tidskrifter från British Medical Journals Publishing och Royal Society Publishing.

Senast uppdaterad: Fri Sep 21 10:37:48 CEST 2018