Billigare att publicera open access

Biblioteket har anslutit sig till nationella avtal med förlagen Taylor & Francis, Springer, Royal Society of Chemistrv och Institute of Physics som ger forskare vid LiU möjlighet att publicera sig open access i någon av förlagens hybridtidskrifter utan extra avgift och utan fördröjning.

För att kunna utnyttja denna möjlighet krävs att ”Corresponding author” har ett aktivt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering i artikeln.

På bibliotekets sida om open access listas de publiceringsrabatter LiU-forskare kan utnyttja. Där hittar du länkar till titellistor och mer.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer även gärna till er avdelning och informerar.

Mon Apr 23 16:50:00 CEST 2018

Extraöppet i samband med tentaperiod våren 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet söndagarna 27 maj och 3 juni.

Utställning på Vallabiblioteket

Studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet visar sina alster mellan 25 maj och 5 juni.

Prenumerationsavtal med Elsevier sägs upp

Hur påverkar det dig som forskare?

Öppettider: Kristi himmelsfärd och Nationaldagen

LiU-biblioteken har avvikande öppettider vid Kristi himmelsfärd 9-10 maj och Sveriges nationaldag den 6 juni.

Senast uppdaterad: Wed May 23 07:29:51 CEST 2018