Billigare att publicera open access

Biblioteket har anslutit sig till nationella avtal med förlagen Taylor & Francis, Springer, Royal Society of Chemistrv och Institute of Physics som ger forskare vid LiU möjlighet att publicera sig open access i någon av förlagens hybridtidskrifter utan extra avgift och utan fördröjning.

För att kunna utnyttja denna möjlighet krävs att ”Corresponding author” har ett aktivt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering i artikeln.

På bibliotekets sida om open access listas de publiceringsrabatter LiU-forskare kan utnyttja. Där hittar du länkar till titellistor och mer.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer även gärna till er avdelning och informerar.

Mon Apr 23 16:50:00 CEST 2018

Sommarstängt på CNB från 23 juli till 5 augusti

Använd återlämningsfacket i anslutning till entrén om du behöver lämna tillbaka böcker under denna period.

Rabatt på publicering avgifter i tidskrifter från Frontiers

Författare från LiU har nu rätt till en 10-procentig rabatt när de publicerar i förlagets OA-tidskrifter.

Ofullständiga uppgifter i LIBRIS webbsök

Beståndsuppgifter kan i vissa fall saknas.

När boken står i Bokladan

Stora delar av bibliotekets samlingar finns i magasin. Böckerna där går att beställa precis som från LiU:s campusbibliotek.

Senast uppdaterad: Fri Jun 29 07:31:50 CEST 2018