Rabatt på publiceringsavgifter

Biblioteket har skrivit avtal om open accessmedlemskap med British Medical Journals Publishing (BMJ) och med Royal Society Publishing som ger författare från Linköpings universitet 25 procents rabatt vid publicering av open access-artiklar i förlagens tidskrifter.

För artiklar i rena OA-tidskrifter ges 25 procents rabatt och biblioteket betalar den återstående kostnaden. För detaljer se: Stöd för att publicera open access.

För artiklar i hybridtidskrifter ges 25 procents rabatt och författaren betalar den återstående kostnaden.

För att kunna utnyttja rabatten krävs att ”Corresponding author” har ett aktivt LiU-ID och en e-postadress som slutar på @liu.se samt har angivit "Linköping University" som en del av sin affiliering i artikeln.

För BMJ-tidskrifter gäller:
När artikeln accepteras får författaren en unik kod som skall anges vid betalningen för att erhålla rabatten.

För tidskrifter från Royal Society gäller:

Efter ”acceptance” kommer författare att tillfrågas om de är medlemmar. Förlaget gör också en manuell kontroll för att se om en författare tillhör ett lärosäte som är medlem.

Har du frågor eller vill veta mer? Hör av dig till openaccess@bibl.liu.se. Vi kommer gärna till er avdelning och informerar.

Wed Sep 12 15:56:00 CEST 2018

Parallellpublicera i DiVA och bli synlig i PubMed

PubMed länkar numera till parallellpublicerade artiklar i LiU:s publikationssystem.

Vallabiblioteket stänger 18.00 den 4 oktober

Biblioteket stänger tidigare än vanligt på grund av polisövning på Campus Valla.

Stöd för att publicera Open Access

Biblioteket betalar OA-avgifter till forskare som publicerar sig i rena open access-tidskrifter.

Vill du jobba hos oss?

Bibliotekarietjänst på Avdelningen för mediaförsörjning vid LiUB finns nu att söka. Sök senast 2018-10-01.

Senast uppdaterad: Tue Sep 25 15:15:22 CEST 2018