Göm menyn

Nätverksdag för e-tidskrifter från LiU E-Press

Linköping University Electronic Press (LiU E-Press) ger ut tio open access-tidskrifter inom flera olika vetenskapliga fält. Torsdagen den 4 oktober hölls en nätverksträff med representanter för de tidskrifter som ges ut av förlaget.

Representanter för sex av tio tidskrifter fanns på plats. Dessutom medverkade representanter från Nationellt centrum för naturvetenskapernas och teknikens didaktik (NATDID) som är på gång att starta en ny tidskrift. Närvarande var även en representant för tidskriften Venue – en tidskrift som är på väg in under förlaget.

Nätverksdagen leddes av Edvin Erdtman, vetenskaplig redaktör och Peter Berkesand, redaktör vid LiU E-press. Under dagen gavs möjlighet för redaktörer vid olika tidskrifter att dela erfarenheter och kunskap. Edvin Erdtman visade Open Journal System (OJS), som är det system som förlaget använder för att sköta hanteringen av artikelmanuskript, och Peter Berkesand presenterade flera andra webbtjänster från Crossref som förlaget kan erbjuda tidskrifterna. Roger Nilsson på LiU Tryck var även på besök och presenterade en tjänst för print-on-demand.

Samtliga tidskrifter som ges ut av LiU E-press är fritt tillgängliga tidskrifter via förlagets webbplats. Här följer en lista över tidskrifterna:

 

Relaterat


Tue Oct 09 08:32:00 CEST 2018 

Andra nyheter från biblioteket

Biblioteket blir en del av liu.se

Den 23 oktober flyttar bibliotekets webbsidor in på LiU-webben.

Extraöppet i samband med tentaperiod under oktober 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har öppet kl. 11-15 två söndagar under oktober: 21/10 och 28/10.

Öppna föreläsningar om politik och digitalisering

Strimman fortsätter den 23 oktober i Vallabiblioteket.

Nätverksdag för e-tidskrifter från LiU E-Press

Representanter för 6 tidskrifter utbytte erfarenheter.


Sidansvarig: webmaster@bibl.liu.se
Senast uppdaterad: Wed Oct 17 14:32:40 CEST 2018