Aktuellt på biblioteket

Halvdag om plagiering

Anmäl dig till Didacticums och bibliotekets seminarium för LiU-anställda den 6 mars.

Publicera open access utan avgift i Taylor & Francis tidskrifter

Nytt avtal omfattar förlagets cirka 2300 hybridtidskrifter.

Hur mycket citeras dina publikationer?

Via Min IT har du som LiU-anställd tillgång till Publish or Perish.

Testa HeinOnline

Provperiod på databas med fokus på rättshistoria och offentliga dokument till och med 6 april 2018.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

På biblioteket hittar du de metodböcker du behöver för din uppsats.

Nytt OA-avtal med Institute of Physics

LiU-författare kan få sina artiklar publicerade open access utan extra kostnad när de publicerar i hybridtidskrifter utgivna av Institute of Physics.

East Sweden Game - en mötesplats för spelutvecklare

Föredrag i Tre kvart på bibblan. Vallabiblioteket den 9 mars 2018.

Wi-Fi på biblioteket

Eduroam heter det trådlösa nätverket på biblioteket och övriga campus.

Föreläsningar om mindfulness på MB

Fyra 30-minuterspass på Medicinska biblioteket under våren med start den 1 februari.

Hej ny student!

Här är några tips till dig som hjälper dig att komma igång med bibliotekets tjänster.

Årets avhandling på biblioteket

Mathilda Hallbergs doktorsavhandling ”Barn till beskådan” finns både som tryckt och i fulltext i DiVA.

Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Åter till ordinarie öppettider

Från och med måndag den 8 januari har samtliga LiU-bibliotek ordinarie öppettider.

Brev till våra besökare

Under året har biblioteket fått värdefulla synpunkter från besökare. Dessa finns nu sammanfattade i tre olika brev, ett för varje campusbibliotek.

VR ger bidrag till LiU-tidskrifter

Tre e-tidskrifter som utges vid LiU har beviljats bidrag för publicering fram till 2020.

Ny ämnesguide för transportforskning

Ger tips och länkar till tidskrifter, databaser, aktörer, statistik och lagstiftning inom området transportforskning.

TekFak-forskare duktigast på parallellpublicering

Andelen parallellpublicerade artiklar från LiU per fakultet.

LiU-forskare publicerar open access

Hur mycket av forskningen från LiU publiceras open access? Här är siffrorna.

”Överlevnadsguide” hjälper dig hitta artikeln open access

Ger tips på hur du hittar öppna versioner av vetenskapliga artiklar när du stöter på betalvägg.

Senast uppdaterad: Tue Feb 20 13:34:39 CET 2018